Aktywne Wpisy

miki4ever +1
NBA TYPER 2026
PLAY-OFF
FINAŁY
PARA
San Antonio Spurs vs. New York Knicks
PLAY-OFF
FINAŁY
PARA
San Antonio Spurs vs. New York Knicks
źródło: Opera Zrzut ekranu_2026-04-13_081711_wykop.pl
Pobierz
zazdrosny +58
kolor mojej karnacji to szynka konserwowa ehhhhhh
źródło: 1000039562
Pobierz

Masque Milano Tango. Otwarcie jest otulające, głębokie i ciepłe. Na pierwszym planie czuć wyrazisty bursztyn, połączony z przyprawami i słodyczą. Jest kardamon i kmin, nadające razem intensywnego ciepłego korzennego akordu. Wyłapuję też chyba trochę cynamonu, choć nie jest on wypisany na oficjalnej stronie. W tle kręci się również nieco kwiatów, przede wszystkim róża i trochę jaśminu. Z czasem przyprawy się uspokajają, a zamiast nich uwydatniają się drzewne nuty oraz tonka z wanilią i benzoes. W drydownie zapach się wygładza i staje nieco pudrowy.
Perfumy posiadają orientalny charakter z przyprawowym otwarciem, na bazie ambrowego akordu. Odpowiada on za otulający i rozgrzewający charakter zapachu. Na co dzień nie są to moje klimaty, ale przyznaję że Tango zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Kompozycja jest złożona i głęboka, posiada żywiczne oraz balsamiczne akcenty oraz zmienia się z czasem. Główną rolę gra w niej bursztyn z przyprawami, ale da się wyłapać także inne elementy. Profil perfum zdecydowanie zimowy i wieczorowy, według mnie jak najbardziej uniseksowy.
Parametry są bardzo dobre. Żywotność jest niemal całodniowa, a projekcja mocna. Jest to jeden z tych zapachów, gdzie lepiej uważać z nadmierną aplikacją, bo może trochę przydusić. Uważam, że jest to warta sprawdzenia pozycja, szczególnie dla fanów ambrowców. Perfumy z charakterem, które powinny zwracać na siebie uwagę. Ocena końcowa 9/10
Zapach 9.5/10
Projekcja 8/10
Żywotność 8.5/10
Jakość/Cena 8/10
pozostałe recki
źródło: pl-p_c_20693
Pobierz