Wpis z mikrobloga

✨️ Związek z Przyjaciółką: Jak Utrzymać Przyjaźń i Miłość
Związek z przyjaciółką. Na co uważać?
Chyba uznałem, że w średnim wieku mam zbyt nudne życie.
Przyjaciółka od 25 lat. Naprawdę bliska. Do nikogo nie mam takiego zaufania, ona do mnie tak samo.
Ale nie jest to też taka typowa "siostra", zawsze była miedzy nami jakaś chemia, tylko "nie układało się". Od lat to napięcie rosło, zwłaszcza z jej strony. I nagle nam odwaliło. Jedno dziwne słowo, oboje stwierdziliśmy, że już dość, należy nam się, spotkamy się "dla przyjemności". Widziałem od razu, że to tak z nami nie może działać, ale nie potrafiłem odmówić. Od 20 lat kontakt mieliśmy tylko na odległość, od tak dawna jej nie widziałem. Nie wiedziałem, że ktoś może się tak ze mną czuć, ani że ja tak potrafię. Popłynęliśmy z tym. Z początku było bardzo burzliwie, podobno to dość częste w takich przypadkach. Ale ogólnie jest bajka.
Oczywiście znamy wszystkie swoje wady i sekrety, nie ma jakiejś idealizacji.
Ale to masa wyzwań. Żeby tego nie schrzanić, bo całą przyjaźń szlag trafi. Do tego oboje mamy dzieci, masę wspólnych znajomych, nasze rodziny też się znają, wszyscy nam kibicują, co tworzy dodatkową presję.
Ktoś ma doświadczenia przy takich zmianach relacji? Na co uważać, jakie mogą być potencjalne problemy?
Niby oboje wiemy, czego chcemy. Ale zawsze jakieś pierdoły mogą wszystko zepsuć

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jedno dziwne słowo, oboje stwierdziliśmy, że już dość, należy nam się, spotkamy się "dla przyjemności". Widziałem od razu, że to tak z nami nie może działać, ale nie potrafiłem odmówić

@mirko_anonim: "oboje stwierdziliśmy" - "nie potrafiłem odmówić". Kiedys bajciarz to był ktoś, teraz to splunąć nie warto na takiego grafomana.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
rzetelny-badacz-2:

Oczywiście znamy wszystkie swoje wady i sekrety, nie ma jakiejś idealizacji.

@mirko_anonim: nie no wcale. Przecież 20 lat się nie widzieliście. To żyjesz tylko obrazem tego co słyszałeś, a nie tym co faktycznie widziałeś, doświadczyłeś jak ona się zachowuje, postępuje,
  • Odpowiedz