Aktywne Wpisy

nieparzystokopytny +1113
#takasytuacja W Darłowie budowali szeregowce, ale "przypadkowo" wyszły im bez okien i z Biedronką wewnątrz całości.
To pierwszy na świecie Biedronkowiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To pierwszy na świecie Biedronkowiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: HLl_Uc9W8AAaQhS
Pobierz
mirko_anonim +19
✨️ Dlaczego Polacy wybierają mieszkania? Ⓘ
Ktoś mi powie co kieruje ludźmi że wybierają kupno mieszkania? Czy Polacy na prawdę uwielbiają żyć jak niewolnicy? Mamy okolice 30 stopni, co można robić w takim bloku? Ani nie wyjdziesz do ogrodu, ani nie zrobisz grilla, nawet głośniej muzyki nie puścisz. Zastanawiam się gdzie takie osoby suszą pranie? Gdzie trzymają butelki z kaucją? Gdzie mają przestrzeń do ćwiczeń? Gdzie trzymają rower? Przecież nawet żeby auto mieć
Ktoś mi powie co kieruje ludźmi że wybierają kupno mieszkania? Czy Polacy na prawdę uwielbiają żyć jak niewolnicy? Mamy okolice 30 stopni, co można robić w takim bloku? Ani nie wyjdziesz do ogrodu, ani nie zrobisz grilla, nawet głośniej muzyki nie puścisz. Zastanawiam się gdzie takie osoby suszą pranie? Gdzie trzymają butelki z kaucją? Gdzie mają przestrzeń do ćwiczeń? Gdzie trzymają rower? Przecież nawet żeby auto mieć
źródło: 817cdf4722038e60ab9d1b53d96ae4904546927581ef1048613305b284dbd3f6
Pobierz

Jak to możliwe że jeszcze nie wynaleziono leku na raka? Pamiętam że zadałem takie pytanie z 10 lat temu i odpowiedzi były że korporacjom się to nie opłaca bo specjalnie trują ludzi. Ale właściwie kto by to ogarnął ten zgarnia wszystko, bo jest monopolistą i sprzedaje w nieskończoność. Przecież to gra warta świeczki i skoro tak łatwo wynaleziono szczepionkę na wirusa i wgl medycyna jest na tak zaawansowanym poziomie to jak to możliwe że jeszcze nie ma czegoś takiego? Dla mnie to niepojęte.
#zdrowie #medycyna #nauka #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Btw, całkiem sporo leków zapobiegających przyczynom niektórych nowotworów, w tym szczepionek, opracowano, mamy też metody leczenia znacznej części ze znanych nowotworów.
A czym jest nowotwór? W najbardziej uproszczonej formie, zakładającej wiele błędów wynikających z uproszczenia i generalizacji, jest to popsucie się zakodowanych głęboko w organizmie funkcji, tak, choć może z niego
@mirko_anonim: IMO:
Bo nauka nie zna holistycznie mechanizmów zachodzących w komórkach, i tych zdrowych i w nowotworowych, a i projektowanie leków to strasznie mozolna i długoterminowa rzecz.
Rozwój technologi i AI ma w przyszłości odmienić te
Nie będzie żadnego leku na raka.
Bo mafia spożywcza co rok dorzuca kolejne wymysły jak by tu spierdo*ic produkt i zmniejszyć wartość odżywcza, a zastąpić syfem dodatkami, lista dodatków dłuższą i dłuższą
Każdy nowotwór jest unikalny, jest dokładnie tak samo unikalny jak każdy człowiek, może mieć pewne wspólne cechy jak ludzie (mają wspólny kolor skóry). Unikalnym nagromadzeniem błędów w materiale genetyczny komórki skutkujący utratą zdolności naprawy tego dna, połączonego z odblokowanym potencjałem do nieograniczone proliferacji z powodu utraty kontroli nad cyklem komórkowym oraz zablokowaniem bezpieczników
Lek na raka jest ale dla możnych tego świata którzy mają dojścia i swoich lekarzy a nie NFZ
Komentarz usunięty przez moderatora