Aktywne Wpisy

adam-yxz +54
#sct #krakow #ekologia #samochody #niepopularnaopinia
Ból tyłka o Strefę Czystego Transportu to najpiękniejszy festiwal s----------a, jaki widziałem w tym roku. Bolacy-rodacy płaczą, bo panicz nie będzie mógł wjechać swoim 20-letnim Passatem w gnoju pod samą bazylikę Mariacką. No tragedia, normalnie stan wojenny i komuna, zabierajo wolność! xD
Moja „niepopularna” opinia (choć w cywilizowanym świecie to standard):
Chcecie
Ból tyłka o Strefę Czystego Transportu to najpiękniejszy festiwal s----------a, jaki widziałem w tym roku. Bolacy-rodacy płaczą, bo panicz nie będzie mógł wjechać swoim 20-letnim Passatem w gnoju pod samą bazylikę Mariacką. No tragedia, normalnie stan wojenny i komuna, zabierajo wolność! xD
Moja „niepopularna” opinia (choć w cywilizowanym świecie to standard):
Chcecie

DJRuraWydechowa +348

Jak to możliwe że jeszcze nie wynaleziono leku na raka? Pamiętam że zadałem takie pytanie z 10 lat temu i odpowiedzi były że korporacjom się to nie opłaca bo specjalnie trują ludzi. Ale właściwie kto by to ogarnął ten zgarnia wszystko, bo jest monopolistą i sprzedaje w nieskończoność. Przecież to gra warta świeczki i skoro tak łatwo wynaleziono szczepionkę na wirusa i wgl medycyna jest na tak zaawansowanym poziomie to jak to możliwe że jeszcze nie ma czegoś takiego? Dla mnie to niepojęte.
#zdrowie #medycyna #nauka #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Btw, całkiem sporo leków zapobiegających przyczynom niektórych nowotworów, w tym szczepionek, opracowano, mamy też metody leczenia znacznej części ze znanych nowotworów.
A czym jest nowotwór? W najbardziej uproszczonej formie, zakładającej wiele błędów wynikających z uproszczenia i generalizacji, jest to popsucie się zakodowanych głęboko w organizmie funkcji, tak, choć może z niego
@mirko_anonim: IMO:
Bo nauka nie zna holistycznie mechanizmów zachodzących w komórkach, i tych zdrowych i w nowotworowych, a i projektowanie leków to strasznie mozolna i długoterminowa rzecz.
Rozwój technologi i AI ma w przyszłości odmienić te
Nie będzie żadnego leku na raka.
Bo mafia spożywcza co rok dorzuca kolejne wymysły jak by tu spierdo*ic produkt i zmniejszyć wartość odżywcza, a zastąpić syfem dodatkami, lista dodatków dłuższą i dłuższą
Każdy nowotwór jest unikalny, jest dokładnie tak samo unikalny jak każdy człowiek, może mieć pewne wspólne cechy jak ludzie (mają wspólny kolor skóry). Unikalnym nagromadzeniem błędów w materiale genetyczny komórki skutkujący utratą zdolności naprawy tego dna, połączonego z odblokowanym potencjałem do nieograniczone proliferacji z powodu utraty kontroli nad cyklem komórkowym oraz zablokowaniem bezpieczników
Lek na raka jest ale dla możnych tego świata którzy mają dojścia i swoich lekarzy a nie NFZ
Komentarz usunięty przez moderatora