Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 06.05.2026, 09:00

89/100 🔥 (wczoraj: 77)

Na tagu #gielda panuje euforia granicząca z szaleństwem, napędzana wystrzałem kursu AMD o niemal 18% oraz nieustannym rajdem „pamięciorzy” (Micron, SanDisk). Użytkownicy masowo chwalą się trzycyfrowymi zyskami, a słowo „pompa” odmieniane jest przez wszystkie przypadki. Silne FOMO sprawia, że nawet sceptycy rozważają wejście w przewartościowane spółki technologiczne, ignorując wskaźniki P/E. W cieniu gigantów z USA, mirki debatują o nowym projekcie OKI, widząc w nim szansę na „pompę wiekuistą” na GPW, choć nie brakuje narzekań na limity. „Olejorz” (Orlen) budzi optymizm rajdami pod dywidendę, natomiast „Szczur” (XTB) jest tematem żartów i pytań o walne zgromadzenie oraz opóźnione wpłaty Blik. Mimo pojedynczych głosów o „skoku do pustego basenu” i nadchodzącym krachu, społeczność jest nastawiona skrajnie byczo, wierząc, że „pociąg” nie zamierza się zatrzymywać.

Najczęściej omawiane:
🔥 AMD: Potężne wzrosty po wynikach (blisko +18%) na afterze, euforia i powrót „męczenników” na plus.
🔥 Micron: Lider trendu na „pamięciorze”, nieustanne bicie rekordów ATH i generowanie potężnego FOMO.
🔥 XTB (Szczur): Dyskusje o ściśle tajnym walnym zgromadzeniu akcjonariuszy oraz problemach z księgowaniem wpłat Blik.

Topowi analitycy:
👤 @Vestor (BULLISH): "pompa wiekuista dopiero przed wigusiem"
👤 @adamsowaanon (BULLISH): "Polska gospodarka by zyskala, A i kapital zostal by za kilka lat w polsce."
👤 @minor983 (BULLISH): "500% po raz pierwszy"

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25775 (tydzień temu: 25645; zmiana: +130)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 368 (wczoraj: 325; zmiana: +13%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ja_tu_tylko_na_moment (31)
🥈 Najwięcej wpisów: @pepedros (10)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ja_tu_tylko_na_moment (23)

👉 Wykresy

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 06.05.2026, 09:00

89/100 🔥 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 06.05.2026, 09:00

89/100 🔥 ...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach