Aktywne Wpisy

PierdekAlonso +203
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

mirko_anonim +3
✨️ Jak poradzić sobie z kryzysem w związku? Ⓘ
Panowie,
Prośba o pomoc, bo jestem rozwalony totalnie psychicznie i nie wiem co zrobić.
Ja 33 lata, różowy pasek 31. 4 lata po ślubie. Raz jest lepiej, raz gorzej.
O mnie - mam firmę, zarobki grubo powyżej średniej. Po ślubie spłaciłem kredyt na jej mieszkanie (400k).
Ogólnie dużo wyjazdów, Tajlandia, Dubaj, Malediwy, USA. 5-6 razy w roku urlop. Co roku nowy iPhone w prezencie. W domu dość wysoki
Panowie,
Prośba o pomoc, bo jestem rozwalony totalnie psychicznie i nie wiem co zrobić.
Ja 33 lata, różowy pasek 31. 4 lata po ślubie. Raz jest lepiej, raz gorzej.
O mnie - mam firmę, zarobki grubo powyżej średniej. Po ślubie spłaciłem kredyt na jej mieszkanie (400k).
Ogólnie dużo wyjazdów, Tajlandia, Dubaj, Malediwy, USA. 5-6 razy w roku urlop. Co roku nowy iPhone w prezencie. W domu dość wysoki

#wojna #usa #ekonomia #gospodarka #rolnictwo #bekazprawakow
źródło: Screenshot from 2026-05-03 12-21-23
PobierzZa to nie stać ich tez na studia, leczenie, dom czy samochód.
Muszą sobie wziąć kredycik i z tego kupić nawóz. Ten kraj stoi a właściwie leży kredytami
@Grzesiok: Taka kultura. Ogólnie największym sukcesem w Stanach Zjednoczonych jest to, że ktoś kiedyś wmówił dość skutecznie temu społeczeństwu iż branie kredytów na wszystko jest normalne. Oswajanie ludzi z kredytami zaczyna się już mniej więcej na etapie posiadania karty płatniczej i tym, że w sklepie ludzie nie wiedzą ile zapłacą często przez tax naliczany przy kasie.
@Grzesiok: To też jest akurat bardzo dobry temat w sumie, bo w Polsce niektórzy się zachwycają jakich to samochodów amerykanie nie mają, ale szkoda, że nigdy się nie mówi praktycznie o tym ile kredyty na te ich samochody wynoszą xD
@Grzesiok: Jeśli chodzi o kredyt na samochód w Stanach Zjednoczonych to z tego co pamiętam (ktoś mi to tłumaczył) masz tam takie coś jak
@Grzesiok: Bardzo możliwe, że widziałeś masę takich aut bo jeśli dobrze pamiętam w niektórych stanach nawet nie potrzeba przeglądu tylko musisz opłacić ubezpieczenie które wykupujesz w dniu swoich urodzin jeśli dobrze pamiętam razem z tablicami, oczywiście niektóre
@Grzesiok: a i tak te kredyty są na wiele lepszych warunkach niż lichwa w Polsce