Wpis z mikrobloga

Ten kraj stoi a właściwie leży kredytami

@Grzesiok: Taka kultura. Ogólnie największym sukcesem w Stanach Zjednoczonych jest to, że ktoś kiedyś wmówił dość skutecznie temu społeczeństwu iż branie kredytów na wszystko jest normalne. Oswajanie ludzi z kredytami zaczyna się już mniej więcej na etapie posiadania karty płatniczej i tym, że w sklepie ludzie nie wiedzą ile zapłacą często przez tax naliczany przy kasie.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: kraj debili ale o tym już rozmawialiśmy. Nie mogę zrozumieć jak ludzie w wieku 25 lat mogą mieć 100k$ długu ze studiów i biorą do tego nowy samochód… też w kredycie
  • Odpowiedz
Nie mogę zrozumieć jak ludzie w wieku 25 lat mogą mieć 100k$ długu ze studiów i biorą do tego nowy samochód… też w kredycie

@Grzesiok: To też jest akurat bardzo dobry temat w sumie, bo w Polsce niektórzy się zachwycają jakich to samochodów amerykanie nie mają, ale szkoda, że nigdy się nie mówi praktycznie o tym ile kredyty na te ich samochody wynoszą xD
  • Odpowiedz
@Cztero0404: mnie ciekawi jak oni mają liczona zdolność kredytowa. Chłopaczek zarabiał jak dobrze pamiętam 27$ na godzinę. Miał około 100 kredytu studenckiego i kupił sobie nowego Wranglera w kredycie OFC. Widziałem kiedyś filmik że oni biorą auta na 20 lat spłat ale nie wiem czy to możliwe
  • Odpowiedz
mnie ciekawi jak oni mają liczona zdolność kredytowa. Chłopaczek zarabiał jak dobrze pamiętam 27$ na godzinę. Miał około 100 kredytu studenckiego i kupił sobie nowego Wranglera w kredycie OFC. Widziałem kiedyś filmik że oni biorą auta na 20 lat spłat ale nie wiem czy to możliwe

@Grzesiok: Jeśli chodzi o kredyt na samochód w Stanach Zjednoczonych to z tego co pamiętam (ktoś mi to tłumaczył) masz tam takie coś jak
  • Odpowiedz
nowe na kredyt to jedno z drugiej strony na ulicach w USA widziałem masę aut których u nas nikt by do ruchu nie dopuścił ( ͡ ͜ʖ ͡)

@Grzesiok: Bardzo możliwe, że widziałeś masę takich aut bo jeśli dobrze pamiętam w niektórych stanach nawet nie potrzeba przeglądu tylko musisz opłacić ubezpieczenie które wykupujesz w dniu swoich urodzin jeśli dobrze pamiętam razem z tablicami, oczywiście niektóre
  • Odpowiedz