@Grzesiok: Taka kultura. Ogólnie największym sukcesem w Stanach Zjednoczonych jest to, że ktoś kiedyś wmówił dość skutecznie temu społeczeństwu iż branie kredytów na wszystko jest normalne. Oswajanie ludzi z kredytami zaczyna się już mniej więcej na etapie posiadania karty płatniczej i tym, że w sklepie ludzie nie wiedzą ile zapłacą często przez tax naliczany przy kasie.
@Cztero0404: kraj debili ale o tym już rozmawialiśmy. Nie mogę zrozumieć jak ludzie w wieku 25 lat mogą mieć 100k$ długu ze studiów i biorą do tego nowy samochód… też w kredycie
Nie mogę zrozumieć jak ludzie w wieku 25 lat mogą mieć 100k$ długu ze studiów i biorą do tego nowy samochód… też w kredycie
@Grzesiok: To też jest akurat bardzo dobry temat w sumie, bo w Polsce niektórzy się zachwycają jakich to samochodów amerykanie nie mają, ale szkoda, że nigdy się nie mówi praktycznie o tym ile kredyty na te ich samochody wynoszą xD
@Cztero0404: mnie ciekawi jak oni mają liczona zdolność kredytowa. Chłopaczek zarabiał jak dobrze pamiętam 27$ na godzinę. Miał około 100 kredytu studenckiego i kupił sobie nowego Wranglera w kredycie OFC. Widziałem kiedyś filmik że oni biorą auta na 20 lat spłat ale nie wiem czy to możliwe
mnie ciekawi jak oni mają liczona zdolność kredytowa. Chłopaczek zarabiał jak dobrze pamiętam 27$ na godzinę. Miał około 100 kredytu studenckiego i kupił sobie nowego Wranglera w kredycie OFC. Widziałem kiedyś filmik że oni biorą auta na 20 lat spłat ale nie wiem czy to możliwe
@Grzesiok: Jeśli chodzi o kredyt na samochód w Stanach Zjednoczonych to z tego co pamiętam (ktoś mi to tłumaczył) masz tam takie coś jak
nowe na kredyt to jedno z drugiej strony na ulicach w USA widziałem masę aut których u nas nikt by do ruchu nie dopuścił (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Grzesiok: Bardzo możliwe, że widziałeś masę takich aut bo jeśli dobrze pamiętam w niektórych stanach nawet nie potrzeba przeglądu tylko musisz opłacić ubezpieczenie które wykupujesz w dniu swoich urodzin jeśli dobrze pamiętam razem z tablicami, oczywiście niektóre
Wedlug was jakie sa dobre zarobki na uop netto miesiecznie w okolicach 28-30lat? Ja jestem jakis odklejony jak mi sie wydaje ze takie 14k/mies to w sumie jest malo czy rzeczywiscie to jest malo? Warszawa #zarobki #pracbaza #praca
#wojna #usa #ekonomia #gospodarka #rolnictwo #bekazprawakow
źródło: Screenshot from 2026-05-03 12-21-23
PobierzZa to nie stać ich tez na studia, leczenie, dom czy samochód.
Muszą sobie wziąć kredycik i z tego kupić nawóz. Ten kraj stoi a właściwie leży kredytami
@Grzesiok: Taka kultura. Ogólnie największym sukcesem w Stanach Zjednoczonych jest to, że ktoś kiedyś wmówił dość skutecznie temu społeczeństwu iż branie kredytów na wszystko jest normalne. Oswajanie ludzi z kredytami zaczyna się już mniej więcej na etapie posiadania karty płatniczej i tym, że w sklepie ludzie nie wiedzą ile zapłacą często przez tax naliczany przy kasie.
@Grzesiok: To też jest akurat bardzo dobry temat w sumie, bo w Polsce niektórzy się zachwycają jakich to samochodów amerykanie nie mają, ale szkoda, że nigdy się nie mówi praktycznie o tym ile kredyty na te ich samochody wynoszą xD
@Grzesiok: Jeśli chodzi o kredyt na samochód w Stanach Zjednoczonych to z tego co pamiętam (ktoś mi to tłumaczył) masz tam takie coś jak
@Grzesiok: Bardzo możliwe, że widziałeś masę takich aut bo jeśli dobrze pamiętam w niektórych stanach nawet nie potrzeba przeglądu tylko musisz opłacić ubezpieczenie które wykupujesz w dniu swoich urodzin jeśli dobrze pamiętam razem z tablicami, oczywiście niektóre
@Grzesiok: a i tak te kredyty są na wiele lepszych warunkach niż lichwa w Polsce