Wpis z mikrobloga

@kutasoglu: dodajmy do tego, że cele statutowe tej fundacji to w 2024 było m.in. zrobienie kilku gal MMA oraz wycieczki krajoznawcze i wspinaczkowe członków ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale spoko, bo przekazali jeden tablet. Jakieś dwa łóżka też na przykład. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam wczytać się w ich sprawozdanie, bo jest to ciekawa lektura nawet pomijając rozliczenia finansowe, a skupiając się
  • Odpowiedz
@kutasoglu: głos rozsądku.
Jasne, inicjatywa fajna, pomysł fajny, to, że się ludzie z różnych światów przecinali w imię większego celu też super.
Z tym, że mam poważne obawy, że ta kasa nie zmieni na lepsze tylko i wyłącznie życia chorych dzieci, a także życie kierownictwa tej fundacji.
  • Odpowiedz
@Chuopijak: @graf_zero: widać gołym okiem, że ta fundacja to sposób na życie dla jej zarządu.

Te wyliczenia z 27gr na cele statutowe z każdej przekazanej złotówki obejmują m.in. robienie tych gal i wycieczek wspinaczkowych czy spotkań z celebrytami. Bo to są cele statutowe tej fundacji. Ciężko znaleźć tam cokolwiek o leczeniu, zresztą leczenie raka jest w Polsce darmowe na NFZ. W sprawozdaniu piszą o przekazaniu JEDNEGO TABLETA m.in.,
Kismeth - @Chuopijak: @graf_zero: widać gołym okiem, że ta fundacja to sposób na życi...

źródło: 1000096159

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kismeth: no widziałem, czytałem. Fundacje to niestety rak, nie walka z rakiem. Tego co tam w celach statutowych mają o leczeniu i pomaganiu to jak na lekarstwo jest. Z drugiej strony się zastanawiam - organizują te gale bokserskie. Z gali mają kasę, ale nie mogą jej przecież sobie od tak rozdysponować między pracowników, muszą to dalej wydawać na kolejne gale, wycieczki wspinaczkowe itd co tam mają w celach. Prezes auta
  • Odpowiedz