Wpis z mikrobloga

Za 11 dni moja wyprawa życia a ja w ogóle nie jestem przygotowany. Nawet walizki nie mam.

Nie wiem w ogóle co spakować. Biorę tylko plecak i małą walizkę kabinową.

Co spakować poza kilkoma koszulkami, spodenkami i bielizną do #tajlandia. Zaznaczam, że nie mam zamiaru szybko wracać z #azja

#podroze
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubie-sernik:
1. Powiadomić bank o podróży w azje
2. Kondony. Oni maja inne rozmairy
3. Warto miec przejściówkę z ich prądu na nasz. Jakkolwiek większość miejsc ma uniwersalne gniazdka ( nawet jak gniazdko na takie nie wyglada)
4. Międzynarodowe prawko ( wyrabia sie 3 dni)
5. Ubezpieczenie ( ubezpieczenie nie pokrywa wypadków jednosladami jak nie masz
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: tez tak mialem jak polecialem na wiele miesiecy do Wietnamu, walizke w ostatniej chwili pozyczalem, nawet ubran nowych sobie nie kupilem tylko w kilkuletnich, spranych chodzilem, co prawda przeszkadzalo to w skutecznosci z kobietami ale mozna tak zyc jak cie takie rzeczy niezbyt obchodza
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Bank powiadom w aplikacji. Weź sobie kartę Revolut/Zen. Wygodne buty które masz sprawdzone. Jakieś fajne słuchawki z ANC do samolotu. Jakaś eSIM lub SIM na miejscu. Jak będziesz w BKK to na lotnisku masz różne kantory. Najlepiej wymienić siano w takim zielonym Super Rich jest zazwyczaj najlepszy kurs. Co centrum pojedziesz metrem lub odezwij się do mojego taksówkarza. Bądź pewny siebie i uśmiechnięty. Nie pij za dużo jeśli masz
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: dobrze ci wyżej pisali. Weź sobie jakieś podstawowe leki typu na sraczke czy gorączkę. Krem z filtrem, dużo. Ciuchów nie ma co brać zbyt wiele bo na miejscu są lepsze jakościowo i tańsze jak u nas. Powerbank ale nie za duży, by na lotnisku ci go nie zabrali. Jak chcesz wymieniać gotówkę w kantorach to zabierz banknoty w dużych nominałach - najlepiej eur lub dolary. Za większe nominały są
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Ciuchy kupisz na każdym rogu praktycznie. Weź zestaw minimalny - tiszerty, krótkie spodnie i sandały, może jeszcze kąpielówy i jakąś czapkę od słońca. Bluzę z długim rękawem jedną - tylko żeby dotrwać do lotniska w Polsce, potem możesz wyrzucić ;-) Długie spodnie będziesz potrzebował tylko w świątyniach buddyjskich (warto zobaczyć). Wszystkie kosmetyki, w tym krem z filtrem, kupisz w drogerii Watson. Tylko dopytaj jaki krem z filtrem kupujesz, bo
  • Odpowiedz