Wpis z mikrobloga

✨️ Cynizm w miłości - czy to norma?
Ja to zazdroszczę kobietom tego brutalnego pragmatyzmu. Chłopy to albo romantycy albo unoszą się jakimś honorem, sprawiedliwością, moralnością - fajnie, miło ale to bezużyteczne w życiu. Sam niestety mam taki charakter "dobrego chłopca" więc coś o tym wiem. Już dawno zauważyłem, że kobiety z dziwną łatwością potrafią zmieniać miłość życia. Widzisz na instagramie swoją znajomą, zakochaną od tylu lat ze swoim chłopakiem a potem cyk.. mija tydzień i nowy partner i nowe zdjęcia ze wspólnych podróży, romantyczne wieczory a nawet zaręczyny. Najlepsze jest to że nie ma w tym grama wrogości i pewnie nawet nie zdają sobie sprawy że to "coś złego". Po prostu czysty cynizm, pragmatyzm. Mi to było głupio podziękować pannie z tindera która okazała się na żywo znacznie grubsza żeby jej nie sprawić przykrości a okazało się że to ona mnie olała xD.

#rozowepaski #niebieskiepaski #przegryw #blackpill #redpill #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: gdyż nawet jak olejesz kobietę, to ona ma masę kolesi na twoje zastępstwo, więc nawet nie będzie o tobie myśleć. Z kolei facet jak jest przeciętny musi obmyslec często strategie żeby ogarnąć ta bądź inną gdyż wie że bardzo łatwo spalić na panewce, a kolejna okazja może się pojawić cholera wie kiedy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mylisz totalnie pojęcia. To nie jest cynizm kobiet tylko błąd percepcji. Widzisz efekt końcowy (nowy partner na Instagramie) a nie cały proces rozpadu poprzedniego związku, który często trwał miesiącami. emocjonalne odejście zwykle zaczyna się dużo wcześniej niż formalne rozstanie. To dotyczy obu płci.

Łatwość zmiany miłości życia to też nadużycie bo ludzie nazywają relacje górnolotnie a potem je kończą, gdy przestają spełniać ich potrzeby. To nie cynizm tylko adaptacja. Badania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: patrzysz z perspektywy siebie?, a teraz posłuchaj sobie jak przechodzi rozstanie gość który ma na liczniki +10 związków, tak samo jak laska która ma +10, już oboje nie płaczą po nocach i nie przeżywają tego tak jak po 1,2 związku/relacji, ten Twoj pragmatyzm o którym mówisz jest wynikiem ilości kontaktów a nie płci,

następnym razem polecam jakiekolwiek wnioski formułować na podstawie życia a nie ślepo podążać za tymi blackpylami
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: piszesz z perspektywy mirasa zakolasa który miał do czynienia z jedną szarą myszką (albo i żadną) i wspomina po dziś dzień
gdybyś był cesarzem i miał 100 niewolnic, to co byś robił? wziął sobie jedną i romantycznie sobie z nią spędzał czas czy byś wypróbowywał różne konfiguracje?
  • Odpowiedz
, a teraz posłuchaj sobie jak przechodzi rozstanie gość który ma na liczniki +10 związków, tak samo jak laska która ma +10, już oboje nie płaczą po nocach i nie przeżywają tego tak jak po 1,2 związku/relacji,

@zwyklyczlek:

Twoj pragmatyzm o którym mówisz jest wynikiem ilości kontaktów a nie płci,

@zwyklyczlek: ciekawe spojrzenie, które jednak gdzieś w dedukcji prowadzi nas do trochę wyższych problemów - braku łączenia się
  • Odpowiedz
@Seraphae: kobiety są bardziej pragmatyczne nic faceci i to fakt, bo kobieta po prostu szuka topowego samca, zabezpiecza się nawet w stałych związkach, żeby mieć zawsze plan b, gdyby nawet małżeństwo nie wypaliło. Kobiety to robią instynktownie. Faceci mają zupełnie inną strategię przekazywania genów. A co do przeżywania rozstania to wszystko sprowadza się do ilości siusiaków w sobie, w pewnym momencie, baba może bez zawahania iść do innego. Z reguły
  • Odpowiedz
@centerario:

i sam właśnie powiedziałeś dlaczego osoby obu płci z wielkimi przebiegami nie nadają się do budowania trwałej relacji

nic takiego nie powiedziałem, wskaż mi gdzie w mojej wypowiedzi coś takiego jest
  • Odpowiedz
@centerario: a mi się zdaje, że nie masz pojęcia o czym piszesz XD

ja to widzę tak jakby gość który nigdy nie jeździł samochodem, wchodził w dyskusję związane z jazdą samochodem, może się wypowiedzieć oczywiście ale jego zdanie jest niewiele warte XD
  • Odpowiedz