✨️ Najlepsze kraje do emigracji: Kanada, USA czy Australia?Ⓘ Jaki kraj najlepszy Waszym zdaniem do #emigracja? Pytam z czystej ciekawości, jakie macie opinie. W Kanadzie i Stanach byłem, w Australii jeszcze nie, ale mam w planie odwiedzić. Najważniejsze aspekty, to przestrzenie, poziom życia i dostęp do rynku pracy (szerokorozumiana branża technologiczna, obecnie #pracait). Dobrze też wziąć pod uwagę poziom trudności związany z wizami i formalnościami. Nie mam problemu przemieszczać się samochodem na dalekie odległości (w Polsce praktycznie w ogóle nie korzystam z komunikacji zbiorowej). #emigrujzwykopem #usa #kanada #australia
@mirko_anonim: USA zmienia się w oligarchiczny reżim na poziomie kacapstanu, z tą różnicą, że u kacapów przynajmniej jest system powszechnej ochrony zdrowia.
Więc, o ile nie jesteś oligarchą z miliardami na koncie i nie dostawałeś zaproszeń na wyspę Epsteina, to emigracja do USA jest, łagodnie mówiąc, nieperspektywiczna.
@mirko_anonim: W sumie to żaden. W dwóch z nich panuje zamordyzm - w Kanadzie w hooooj tika masalow. A o USA chyba nie muszę pisać. Jakbym musiał to wybrałbym Australię, ale chyba pamiętasz co tam się działo za kowidu
@czerwonykomuch: Ma rację. @mirko_anonim Stany Zjednoczone/USA to już dawno jest ''ziemia obiecana'' chociaż dla nas jako Polaków na przykład plus jest taki, że nas tam faktycznie bardzo często lubią i podziwiają wręcz bo my jesteśmy nauczeni dwóch rzeczy które wynosimy z Polski po pierwsze tego, że faktycznie pracujemy po drugie takiego cwaniactwa/kombinowania i to co bardzo często przerasta innych ludzi my tam znajdujemy rozwiązanie. Natomiast też idiotyzmem jest to
Jaki kraj najlepszy Waszym zdaniem do #emigracja? Pytam z czystej ciekawości, jakie macie opinie. W Kanadzie i Stanach byłem, w Australii jeszcze nie, ale mam w planie odwiedzić. Najważniejsze aspekty, to przestrzenie, poziom życia i dostęp do rynku pracy (szerokorozumiana branża technologiczna, obecnie #pracait). Dobrze też wziąć pod uwagę poziom trudności związany z wizami i formalnościami. Nie mam problemu przemieszczać się samochodem na dalekie odległości (w Polsce praktycznie w ogóle nie korzystam z komunikacji zbiorowej).
#emigrujzwykopem #usa #kanada #australia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Króry kraj?
Więc, o ile nie jesteś oligarchą z miliardami na koncie i nie dostawałeś zaproszeń na wyspę Epsteina, to emigracja do USA jest, łagodnie mówiąc, nieperspektywiczna.
Który kraj wydaje najwięcej pieniędzy na świecie na służbę zdrowia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ameryka - obóz pracy
Kanada - bida i bezrobocie
Australia - i tak cie nie wezmą