Wpis z mikrobloga

#sztucznainteligencja #programista15k #programowanie #it #pracait

Hot take: ilość slop ai gówna wyprodukowanego przez wajb koderów z 20 agentami, każdy ze swoim subagentem osiągnie poziom krytyczny w tym roku. Bezrobotni senior java developerzy będą ten syf naprawiać.

Prosty przykład: mówię w pracy koledze: nie twórz kolejnego agenta, który będzie poprawiał to, co naprawił poprzedni, który był fixem głównego prompta. Wystarcztyu usunąć 2137 linii kodu, który nic nie robi i napisać pętlę. Odpowiedź: ale agent zrobi to szybciej. No zrobi. I dlatego bezrobocie nam nie grozi.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@model_trzy_zmianowy: powiem Ci coś, czego być może nikt Ci nie powiedział do tej pory. Niektóre sprawy są skomplikowane. Dlatego można jednocześnie wygłaszać pozytywną opinię na temat jednego aspektu sprawy i negatywna na temat innego. Człowiek ma umysł, który potrafi działać wielotorowo. Wystarczy tylko trochę wysiłku.
  • Odpowiedz
powiem Ci coś, czego być może nikt Ci nie powiedział do tej pory. Niektóre sprawy są skomplikowane. Dlatego można jednocześnie wygłaszać pozytywną opinię na temat jednego aspektu sprawy i negatywna na temat innego. Człowiek ma umysł, który potrafi działać wielotorowo. Wystarczy tylko trochę wysiłku.

@JamesJoyce: przeczenie sobie na tym samym poziomie argumentu to nie myślenie wektorowe, musisz czytać te blogi karpathiego ze zrozumieniem, mastermindzie. pozdro i pocwicz.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: po prostu piszesz niespójnie czasami rzeczywiście więc albo źle przekazujesz myśli albo może rzeczywiście bierzesz jakieś leki i nastrój ci się zmienia a z tym i poglądy - nie wiem, nie znam cię, ale z zewnątrz to dziwnie wygląda na co ci już któraś osoba zwraca uwagę a to nie jest tak że to jakiś spisek przeciwko tobie
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: inna sprawa jest taka, że jesteś na tym tagu poważany jako "ekspert w AI" więc ludzie bardziej zwracają uwagę na co piszesz i cię lepiej kojarzą niż jakiegoś randoma
  • Odpowiedz
@tubkas12: piszę niespójnie, bo nigdy nie przywiązywałem wagi do gramatyki, wychowany na awangardowej poezji Xdd. A tak na serio, wiem o tym i zwyczajnie jestem zbyt leniwy, żeby pisać zawsze poprawnie. Moje poglądy są wciąż takie same. Filozoficzne. Język to nie tylko logika klasyczna, ale też modalna, rozmyta czy wielowartościowa. Nawet moja praca magisterska jest na ten temat.
  • Odpowiedz
@tubkas12: no właśnie wydaje mi się, że to problem. Oficjalnie pracuję, jako ekspert i podpisuję się nazwiskiem. A tutaj czasem szitpostuję, a niektórzy prawią mi morały, jakby papież przeklinał w homiliach.
  • Odpowiedz