Wpis z mikrobloga

Dam ci protipa - nie musisz czekać, możesz od razu się rozłączyć ( )

@GladysDelKarmen: jak się rozłączałem to dzwonili kolejne razy - polecam odebranie i wsadzenie telefonu do kieszeni
  • Odpowiedz
@Dobromierz: Odbierając ten spam godzisz sięna A. jeszcze więcej spamu, B fraud (o ile wiesz co to znaczy) na swoje dane bo te telefony, wiadomości na Whatappa nie mają często na celu kontakt z tobą tylko uwiarygodnienie danych z przecieków które są potem wykorzystywane przy krzywych akcjach.

¯\(ツ)/¯ Chcącemu nie dzieje się krzywda. To oni coś od nas chcą a nie my od nich - nie musimy odbierać.
  • Odpowiedz
nienabieranie się na spam, to "z------e"?

@kwark64: Z------e to że w 2026 dalej nie potraficie skonfigurować telefonu tak żeby sam "googlał" nieznane numery :)

Do mnie np czasami dzwoni Pani z US o czymś przypomnieć, jakby nie odbierał wszystkich nieznanych, to bym był biedniejszy o kilka mandatów. Do tego np sprzedawcy z zakupów online w stylu "tego koloru nie mamy, może chce Pan inny"? Albo kurier z paczką.
  • Odpowiedz
@Dobromierz: Takie bęcwały jak ty odbierają te telefony, więc wodzireje botów wiedzą, że jest potulny NPC do zdominowania, przez co wydzwaniają dalej.
  • Odpowiedz
@jabol6000: moja ciocia ostatnio przyjechała do.mnie z numerami napisanymi na karteczce zebym sprawdziła bo do niej dzwonili i ona zapisuje zanim odbierze i nie zdążyła odebrać zanim zapisała;)
  • Odpowiedz