Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +86
To, co jest dla mnie najbardziej szalone w tym wszystkim, to że jeśli GTA 6 faktycznie wyjdzie w listopadzie, to przy założeniu podobnego cyklu produkcyjnego następna część, GTA 7, mogłaby pojawić się dopiero gdzieś około 2040 roku.
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
źródło: image
Pobierz

"Rynek może pozostawać nieracjonalny dłużej, niż ty możesz pozostać wypłacalny - John Maynard Keynes"
32/100 🚽 (wczoraj: 38)
Na tagu panuje atmosfera zniechęcenia i poszukiwania bezpiecznych przystani. Inwestorzy wykazują oznaki rezygnacji z aktywnego handlu, co symbolizuje popularny wpis o porzuceniu giełdy na rzecz zakupu roweru. Dominują obawy o inflację (przewidywane 6%), rosnące ceny paliw oraz niepewność geopolityczną wpływającą na zmienność ropy. Użytkownicy coraz częściej rozważają ucieczkę w obligacje skarbowe (EDO) kosztem ETF-ów na SP500. Sceptycyzm dotyczy również hossy AI, która przez niektórych postrzegana jest jako wydmuszka ułatwiająca zwalnianie pracowników.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa naftowa: Spekulacje dotyczące sytuacji w cieśninie Ormuz i frustracja wynikająca z dużej zmienności cen.
🔥 Obligacje (EDO): Dyskusja nad przewagą bezpiecznych papierów dłużnych nad akcjami w obliczu nadchodzącej inflacji.
🔥 Srebro: Wspomnienia o 50-procentowym spadku w dwa miesiące i rozważania nad ryzykownym shortowaniem kruszcu.
Topowi analitycy:
👤 @kreeker (NEUTRALNY): "Dobra, bo ta ropa rośnie spada rośnie spada i już mnie to wkurza."
👤 @dzony77 (BEARISH): "P------ę tę giełdę. Kupiłem rower. Koniec z cyferkami"
👤 @reroute (BEARISH): "pacze na pylon z dieslem i mam depresje"
TomekIndicator®: 5/100
Tomek to obecnie król niedźwiedzi, który z satysfakcją ogłasza: „dziś wszyscy jesteśmy tomkami”. Wieszczy totalny armagedon, twierdząc, że „zaczyna się krach”, a dla Nvidii widzi powtórkę z dot-comów, gdzie spółki „straciły po 90%”. Ewakuował się do dolara, bo „coś mi tu śmierdzi Black Monday” i z politowaniem patrzy na „wytrenowanych na kupowanie dipa jak pies Pawłowa”. Według niego „SP500 = Bitcoin = złoto... zaczynają spadki”, a on sam jedynie czeka na „historyczny krach”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24632 (tydzień temu: 24454; zmiana: +178)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 374 (wczoraj: 375; zmiana: 0%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @thisguy1 (51)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (17)
🥉 Najwięcej komentarzy: @PopeLeon (40)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,
źródło: 1000033120
Pobierz@KrachSmieciuchIndex: dlaczego dodales ® skoro, to moj indykator? ( ͡° ͜ʖ ͡°)