Aktywne Wpisy

banzi +13
Dla wszystkich tych, którzy za wszelką cenę szukają okazji na spółkach, które są przecenione bo wiadomo, że jak tani to trzeba brać.
4 stycznia 2026 pojawiał się taki wpis
https://x.com/SergeyCYW/status/2007799665505513730
Zrobiłem porównanie cen akcji tych spółek wtedy i dzisiaj. Mineło pół roku. Oto rezultaty ( ͡° ͜
4 stycznia 2026 pojawiał się taki wpis
https://x.com/SergeyCYW/status/2007799665505513730
Zrobiłem porównanie cen akcji tych spółek wtedy i dzisiaj. Mineło pół roku. Oto rezultaty ( ͡° ͜
źródło: Screenshot From 2026-07-11 00-27-54
Pobierz

MLeko29 +3
Ja dzisiaj przejeżdżał przez Wrocław, Poznań, a teraz Piłę hehe a wy co dalej w domu?

I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały człowiek dostał używane GTA San Andreas na PS2, godziny spędzone na poduszce z padem, udręka z misją u Zero (te j%$# samolociki :) ) Ten klimat był nie do podrobienia. Później przyszły wypady na osiedle, żeby sprawdzić kto już ma GTA IV, o szybkim necie mało kto wtedy słyszał, więc wciąż królowały dvdki, czy już działa, czy już da się grać, Każdy nowy screen z Niko Bellikiem, był jak małe wydarzenie, a tej depresyjnej historii nie zapomnę nigdy. A potem GTA V, słoneczne Los Santos, wszystko bardziej dopracowane, bardziej filmowe, już trochę inne życie, ale dalej ten sam rdzeń zabawy, bawiłem się przednio. GTA Online z dzieciakami pomijam szerokim łukiem, chociaż heisty były spoko, później nigdy nie byłem w stanie do tego wrócić. A gdzieś z tyłu głowy wracają tamte lata, kiedy razem z kolegami, w zimie szukaliśmy tej czwóreczki, jakby to było coś więcej niż gra. Wtedy człowiek myślał, że to się nigdy nie skończy, że zawsze będzie z kim pogadać, zawsze będzie z kim odpalić nocą konsolę. Dziś już tych ludzi nie ma obok. Dwóch odeszło na zawsze, jeden siedzi, i kontakt urwał się dawno temu. Zostało tylko wspomnienie.
I teraz człowiek patrzy na to z boku i ma wrażenie, że to wszystko minęło szybciej niż powinno. Za dużo obowiązków, zdrowie już nie to, czas zaczyna się kurczyć w dziwny sposób.
To będzie moje ostatnie GTA w życiu. Dziwne uczucie, ale jednocześnie dobrze, że domknie się to akurat gangsterskim love story.
#gry #gta
źródło: image
PobierzJuż po samym Online czuć, że ta gra ma więcej legalnych biznesów, niż nielegalnych do tego ugrzecznianie wszystkiego na siłę.
GTA 6 było jeszcze przez nich pisane i jest tam ich duch, chociaż nie wiem, czy w trakcie tworzenia ich scenariusze i dialogi nie zostały zmienione pod dzisiejsze
@pepepanpatryk: ponad rok załatwiałem gta sa
A teraz mogę go pobrać w 10min
źródło: Grand_Theft_Auto_GOURANGA
Pobierz@SystemHalted2_0: To jest szalenie optymistyczna wizja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czas między premierami jest coraz dłuższy. Od premiery GTA4 do GTA5 minęło 5 lat a od GTA5 do GTA5 13 lat. Czyli 2,6 raz dłużej. Nawet zakładając że tempo wzrostu się zmniejszy i interwał wzrośnie tylko dwukrotnie to widzimy się za 26 lat, czyli w 2052 ( ͡° ͜ʖ ͡°
@okoski: Nigdy nie były liniowe. Do czego pijesz? Że fabuła idzie po sznurku i nie ma konsekwencji decyzji jak w starych RPGach? Dla mnie problemem jest to, że wszyscy najlepsi scenarzyści i designerzy (odpowiedzialni za GTA IV i GTA V) już nie pracują w Rockstarze. GTA Online najbardziej odzwierciedla problem infantylizacji serii - Doomsday Heist, Drug Wars, Dollar Bounties - dialogi i fabuła są
Także gta 7 wyjdzie szybciej niż się wam wydaje