Aktywne Wpisy

- Staraj się o pracę w IT
- napisz że umiesz sql na poziomie szkolnym (?)
- php
- coś z Java script
Ja nie wiem, czy ludzie czasami żyją pod kamieniem albo w szałasie ostatnie 2-3 lata, ale z drugiej strony w IT? No to normalne że każdy codziennie używa Internetu a większość zapytań czy optymalizacji sql dzisiaj deleguje się AI
- napisz że umiesz sql na poziomie szkolnym (?)
- php
- coś z Java script
Ja nie wiem, czy ludzie czasami żyją pod kamieniem albo w szałasie ostatnie 2-3 lata, ale z drugiej strony w IT? No to normalne że każdy codziennie używa Internetu a większość zapytań czy optymalizacji sql dzisiaj deleguje się AI
źródło: 4466
Pobierz
Moc90 +1
#gielda w poniedzialek ropa po 160 ;)

Z podobnych pomysłów to podobają mi się tory pod miastem na dworzec centralny, dzięki temu se wysiadamy w centrum miasta jak jaki król i jest elegancko, bez korków tego typu
#warszawa
źródło: image
PobierzKochany, poczekaj na remont średnicy to zobaczysz co się będzie działo ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ogólnie komuchy dobrzy byli w planowaniu (rezerwa pod tunel na Ursynowie) i planowali chyba jeszcze średnicę N-S. Z resztą ciekawostka - między Warszawa Śródmieście a planowana stacja metra głębokiego w okolicy pawilonu Ciepeli miał być łącznik i został nawet wbudowany ale jest ukryty za jednym włazem ( ͡º ͜ʖ
A po wojnie w latach 50 planowali już trasę łazienkowską dlatego była przerwa między budynkami przy marszlakowskiej
źródło: image
PobierzKoszty :/ ogólnie pierwotne metro miało być głębiej ale hajsu brakło i tylko krótki odcinek może być jakkolwiek klasyfikowany jako schron. Istnieją tam chyba nawet specjalne korytarze ewakuacyjne między stacjami.
To plany z lat 60 ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file5385141161738270253
Pobierzźródło: image
PobierzTo nie jest tak, że ktoś ma dzisiaj mniejszą wiedzę albo mniej chęci. Ogranicza cię istniejąca zabudowa, kwestie własności itd.
W zniszczonym powojennym mieście w dodatku w totalitarnym państwie takie problemy nie istnieją. Dzisiaj często nawet jak chcesz przeprowadzić jakąś dobrą dla ogółu inwestycję i trzeba np. siłą wykupić jakąś działkę od kogoś kto nie chce jej sprzedać, to jest kwik we wszystkich mediach.
A wtedy to nawet jeśli
Wiele rzeczy zrobiono wtedy dobrze. Przedwojenna romantyczna Warszawa to ciasnota i często kamienice pół slumsy. Natomiast bardzo często takie tematy obraca się w stronę "kiedyś to było, teraz to nie ma".