Wpis z mikrobloga

@WiejskiFilozof: zrób sobie badania krwi. Zacznij się odpowiednio odżywiać a nie żreć jak świnia.
Jak czujesz się zmęczony już o poranku to coś z twoim zdrowiem jest nie tak
  • Odpowiedz
@Notes: a może po prostu organizm tak reaguje na budzenie budzikiem? Jak mam wolne i mogę wstać o której chcę, to budzę się wypoczęty, bo to mój organizm decyduje o której mam wstać, a nie budzik, który każe mi wstawać do roboty. To codzienna praca powoduje wyczerpanie i zabija.
  • Odpowiedz
@wooster: zegar można w sobie przestawić. To kwestia max kilku dni do miesiąca żeby wyrobić sobie w sobie nawyk automatycznego wstawania k której godzinie ci pasuje. Ważne żeby dostosować do tego też ilość snu… jak musisz wcześnie wstawać to musisz też wcześnie chodzić spać. Tego nie da się oszukać.
  • Odpowiedz
@wooster: ja mam budzik nastawiony na 5.15 rano od poniedziałku do piątku. Zazwyczaj budzę sie przed budzikiem 5-10min, sam alarm to pora wstać z łóżka.

Odkąd zaczęłam tak wstawać, to nie zawsze tak było, przestawienie się zajęło mi kilka miesięcy + jak wyżej @Notes wspomniał zdrowe odżywianie i higiena snu.

I nadal czasem jestem zmęczona, nie chce mi się wstawać, ale to są sporadyczne przypadki.

Polecam przyjrzeć się sobie.
  • Odpowiedz
zrób sobie badania krwi. Zacznij się odpowiednio odżywiać a nie żreć jak świnia.

Jak czujesz się zmęczony już o poranku to coś z twoim zdrowiem jest nie tak

@Notes: a może to depresja just poczuj się lepiej bro idź pobiegać
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: to cię może zdziwi ignorancie ale są bardzo nowe badania które przeanalizowały też dużo innych badań i profesjonaliści potwierdzają że jedna z najleszych rzeczy jaką można zrobić w celu wyjścia z depresji to sport.
Ale wykopkom z tagu to nie pasuje bo wolą gnić w swoim bagnie

Edit: a tu masz jeszcze link jakbys śmiał mnie wyśmiewac ;) https://www.sciencedaily.com/releases/2026/02/260213020412.htm
zeby ci skrocic to na podstawie tej meta meta analizy
  • Odpowiedz
@wooster: nie nie nie nie nie, jak mogłeś tak nawet pomyśleć?! NAJŚWIĘTSZA praca dla NAJWYŻSZEGO Pana Prywaciarza Janusza soli tej ziemi albo BOSKIEJ korporacji na NIESKAZITELNYM WOLNYM rynku powoduje problemy zdrowotne???
no niemożliwe, to z tobą musi być coś nie tak, prawda @Notes?
  • Odpowiedz
@huopisko: jesli nie jest jakos specjalnie wystawiony na duze obciazenia (dzwiganie caly czas ciezkich przedmiotow albo praca w ciezkich warunkach) to nie powinien tak reagowac :) zwlaszcza, ze wwiekszosc zajec i zasady BHP w dzisijeszych czasach dbaja o dobro i zdrowie pracownika.

• Odpowiedz