Wpis z mikrobloga

Macie jakiś filmik który wam się wrył w banię i uważacie teraz na codzień? ja się trzymam daleko od autobusów jak tu widziałem gdy babce w sekundę autobus łeb uciął bo stała pomiędzy jakąś latarnią a autobusem i autobus za blisko skrzyżowania przejechał.

#trzecieoko
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: Jeden. Stary filmik z rejestratora w aucie. Z tira z naprzeciwka, albo z orsodu tk było, wypadła cegła, przebiła szybę i trafiła żonę kierowcy w głowę, mordując na miejscu. Slychsc jak gość zaczyna krzyczeć przeraźliwie i płakać... Ten film mnie autentycznie przeraził i pamiętam go do dziś.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: może i nie film, a z życia wzięte. Kiedyś dorabiałem w tartaku i ciąłem z typkiem kłody na deski, no i się piła zacięła, a ja dłoń zacząłem pakować w tą piłe taśmową żeby kłodę przepchać, no a ona ruszyła wtedy, rękawiczkę mi zaczęło wciągać, ale na szczęście mam wszystkie palce. Od tego momentu boję się ciąć flexami, piłami i innymi takimi
  • Odpowiedz
Dostawczaki z platformą. Ostatnio mogłem przejść obok takiego gdzie na platformie była paleta zgrzewek z wodą, ale widziałem filmik jak wypłaszczyło hindusa i wolałem przejść 10 metrów więcej do okola auta xD
  • Odpowiedz
@Lohengrin: mi w bani siedzi filmik z rajdu śląska jak żone (Agnieszka Pyra) kierowcy przebił element ogrodzenia i trup na miejscu. Ciężko pozbyć się tego krzyku z głowy.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: nie z filmu, ale za gówniarza kolega brata ciął coś piłą stołową. Tarcza pękła i wbiła mu się w mostek. Na pogrzebie było dużo ludzi, bo był ministrantem.
Nienawidzę szybko kręcących się rzeczy
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl:

Typ jak miał wypadek na motorze , podbiegają do niego ludzie w on sobie siedzi na krewezniku jakby nigdy nic i nie czai że już umarł. normalnie gada z typem co go kameruje z pół minuty
  • Odpowiedz
wchodząc na przejście najpierw upewniam się że auto się zatrzyma

widziałem setkę r---------h ludzi na przejściu którzy weszli na zielonym

@trebeter: dodam tylko, że ja to robię nie tylko wchodząc na pasy, ale również mijajac każdy pas ruchu z kolei, jeżeli na poprzednim stoi samochód i zasłania widoczność - raz uratowało mi to zdrowie, a może i życie jak jadąc na rowerze przez przejazd na dwupasmowej jezdni jakiś cymbał przeleciał
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: a przypomniał mi się jeszcze jeden, który powoduje, że jak jadę pomiędzy dwoma tirami to przed tym przedemną robię sobie z 200 metrów odstępu i staram się go wyprzedzić jak najszybciej. Stojąc w korku na jakichś ekspersówkach właśnei dzięki temu filmowi patrzę co chwilę w lusterka

Pokazywał on nagranie z bodajże skody, której kierowca właśnie dzięki temu, że spojrzał w lusterko to nie został wprasowany pomiędzy dwa tiry. Z
  • Odpowiedz
@ratty: zawsze sobie myślałem za dziecka po obejrzeniu jakiegoś filmu z USA - że u nas bieda. W tym przypadku: u nas nawet nie ma takich dróg, nawet nie ma tartaku czy takich fajnych ciężarówek co by aby spadło jakieś drewno xD. Trzeba chyba jechać do hameryki po taki wypadek....xd ale fakt - nienawidzę jeździć obok ciężarówki z drewnem czy jakiejkolwiek ciężarówki.
  • Odpowiedz