Aktywne Wpisy

mirko_anonim +8
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

Markotny_Marek +940

k#$%a przecież to kleszcz, skad sie wzial? nie mam pojęcia, caly dzien siedzialem w domu
5 godzin temu bylem na podwórku wyniesc smieci, mieszkam w mieście, nie ma u mnie w tej chwili nawet za bardzo trawnika zebym mógł go złapac na podworku gdzies w trawie, razem ze mną na dworze był mój kot wypuscilem go zeby sie zalatwil ale nie byl zainteresowany, praktycznie odrazu poszedl pod drzwi prosić żebym go wpuscil z powrotem do domu
opcje są dwie albo jakims cudem nie wiem jak i gdzie sam go przynioslem do domu, ale przez 5 godzin nie wgryzł sie wskore? w miedzyczasie cwiczylem, lezalem w lozku, albo przyniosl go kot i wieczorem jakos przeszlo z kota na mnie
jest to dla mnie zagadka, chyba to kleszcz łąkowy, bo miał czarny ryj i brązowy odwłok - Brązowy kleszcz w Polsce to najczęściej kleszcz łąkowy
#kleszcze #koty #kot #ludzie #zagadka #pytaniedoeksperta #smiesznypiesek #owady #zwierzeta #jestemwszoku #oprocztegoludzie #zalesie #niewiemjaktootagowac
źródło: 1000041631
Pobierz@ElementalX7: masz jakieś zwierzęta? kot/pies?