Wpis z mikrobloga

siedząc na toilet przed wieczorną kąpielą patrze że coś chodzi mi po nodze - widze ze to jakiś maly pajączek, juz go mialem zrzucić z nogi i sie zastanowic czy pozwolic mu żyć w domu czy wypuscic go na dwór gdy zaniepokoił mnie jego kształt

k#$%a przecież to kleszcz, skad sie wzial? nie mam pojęcia, caly dzien siedzialem w domu

5 godzin temu bylem na podwórku wyniesc smieci, mieszkam w mieście, nie ma u mnie w tej chwili nawet za bardzo trawnika zebym mógł go złapac na podworku gdzies w trawie, razem ze mną na dworze był mój kot wypuscilem go zeby sie zalatwil ale nie byl zainteresowany, praktycznie odrazu poszedl pod drzwi prosić żebym go wpuscil z powrotem do domu

opcje są dwie albo jakims cudem nie wiem jak i gdzie sam go przynioslem do domu, ale przez 5 godzin nie wgryzł sie wskore? w miedzyczasie cwiczylem, lezalem w lozku, albo przyniosl go kot i wieczorem jakos przeszlo z kota na mnie

jest to dla mnie zagadka, chyba to kleszcz łąkowy, bo miał czarny ryj i brązowy odwłok - Brązowy kleszcz w Polsce to najczęściej kleszcz łąkowy

#kleszcze #koty #kot #ludzie #zagadka #pytaniedoeksperta #smiesznypiesek #owady #zwierzeta #jestemwszoku #oprocztegoludzie #zalesie #niewiemjaktootagowac
Ksemidesdelos - siedząc na toilet przed wieczorną kąpielą patrze że coś chodzi mi po ...

źródło: 1000041631

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksemidesdelos: W przeciągu 2 dni zabiłem u siebie w domu dokładnie takie kleszcze (Też nikt nie wychodził). Dzisiaj byłem z córką u lekarki i w gabinecie po podłodze chodził kleszcz. Tak się złożyło, że byłem dzisiaj u moje babci i.. powiedziała że u jej znajomej też kleszcz chodził. Nie ma pojęcia co się odwala ale ja od jakiegoś czasu to chodzę i się wpatruje w podłogę.
  • Odpowiedz