Aktywne Wpisy

abd00l3k +508
Ja tylko przypominam, że w czasie COVID te konowały miały stawki x2, pomyślcie jakie wtedy było eldorado. Temat trzeba grillować tak samo jak temat Majtczaka, do skutku.
#lekarz #lekarz100k
#lekarz #lekarz100k

Dragnipurake +30
Rano wisiał tu wpis, ale zniknął, więc wrzucam zdjęcie z niego.
Miejsce: Tauron Arena, wczoraj niby zrobione, bo tam jakiś koncert był.
No to w sumie widać, że wrócił do Polski, a przy boku kto? Od tyłu niby wygląda jak Amanda i tak we wpisie było, ale może to ktoś inny?
Choć jeszcze przed rozstaniem było gadane, że Amanda w Polsce na powrót im mieszkanie urządza, więc nie zdziwiłbym się jakby to wszystko było pod
Miejsce: Tauron Arena, wczoraj niby zrobione, bo tam jakiś koncert był.
No to w sumie widać, że wrócił do Polski, a przy boku kto? Od tyłu niby wygląda jak Amanda i tak we wpisie było, ale może to ktoś inny?
Choć jeszcze przed rozstaniem było gadane, że Amanda w Polsce na powrót im mieszkanie urządza, więc nie zdziwiłbym się jakby to wszystko było pod
źródło: kiszak
Pobierz

38/100 🚽 (wczoraj: 35)
Sentyment na tagu jest wyraźnie niedźwiedzi, zdominowany przez frustrację i wisielczy humor. Wielu inwestorów raportuje dotkliwe straty na GPW (np. Budimex, KGHM), a niektórzy deklarują całkowite wyjście z rynku, twierdząc, że giełda przyniosła im jedynie „raka mózgu”. Nadzieję budzi jedynie sektor technologiczny w USA, napędzany wystąpieniem Jensena Huanga i nowościami od Nvidii, choć i tu pojawiają się głosy o bańce. Dodatkowym czynnikiem negatywnym jest chłodne przyjęcie projektu konta OKI, które użytkownicy nazywają „potworkiem” i „niewypałem”, głównie przez skomplikowanie i faworyzowanie polskiego kapitału. Ropa naftowa pozostaje w centrum uwagi ze względu na ryzyka geopolityczne.
Najczęściej omawiane:
🔥 Nvidia: Ogromne poruszenie wokół konferencji GTC, zapowiedzi DLSS5 oraz podwojenia prognoz popytu na infrastrukturę AI.
🔥 Ropa naftowa: Spekulacje na temat rajdu do 90 USD za baryłkę w związku z napięciami USA-Iran i blokadami szlaków handlowych przez Huti.
🔥 OKI (Oszczędnościowe Konto Inwestycyjne): Gorąca dyskusja o nowym projekcie MF; krytyka skomplikowanych limitów i ograniczeń do aktywów w PLN.
Topowi analitycy:
👤 @duzy_gracz (BEARISH): "koc daj koc to ejst benzyna debilu tego nie zgasisz"
👤 @Zebrzysta_Zebra (BULLISH): "dajcie miskje, bede uśrednioł"
👤 @ethize (BULLISH): "kolega jeszcze wróci i to szybciej niż mu się wydaje"
TomekIndicator®: 68/100
Tomek to klasyczny przykład inwestycyjnego rozdarcia. Choć portfel i serce ma uwięzione w 100-letnich obligacjach, przez co „osobiście chciałbym żeby zaczęło spadać SP500 bardzo mocno”, to próbuje zachować resztki obiektywizmu: „jestem bullish akcje na jakiś czas”. Na poparcie wrzuca kreski z targetem „6950?”. Szanujemy tę walkę z własnym biasem – Tomek widzi, że „to chyba jeszcze nie czas” na krach, mimo że obligacyjna torba parzy w ręce. Solidne „kreskowe dane” kontra marzenia.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24504 (tydzień temu: 24287; zmiana: +217)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 202 (wczoraj: 62; zmiana: +226%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @sforce (17)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @milpl (9)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Baryla1m3, @Pawery1, @lepsze_juz_nie_wroci, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek,