Aktywne Wpisy

NaczelnyAgnostyk +36
Dawać memy darmozjady bo nie ręczę za siebie
źródło: 1000011302
Pobierz
MrSzakal +179
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000011302
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Z czego wynika aż taka niechęć? Ktoś polakom wypral mozgi antykampanią? przecież to sie kompletnie kupy nie trzyma. Biorąc pod uwage, że większość z nas i tak robi na co dzień takie małe dystanse, że ten cały "problem" z zasięgiem to totalnie nie jest żaden problem. Do tego ceny wachy są coraz wyższe i będą tylko rosnąć bo ropa to jednak skończony surowiec. Dojdą do tego zaraz jakies unijne normy, nowe opłaty, no i strefy czystego transportu w miastach.
Na takie typowe daily wokół komina, żeby skoczyć na zakupy, zawieźć dzieciaki do szkoły, pojechać do kołchozu i odstać swoje w korkach, to przecież nie ma chyba nic lepszego niż elektryk.
Zastanawiam się z czego się bierze ta cała krytyka. Czy serio aż tyle ludzi mieszka w jakis starszych blokach z wielkiej płyty, gdzie kompletnie nie ma opcji ładowania auta przez noc i stąd ten cały hejt? czy to ja po prostu czegoś nie ogarniam i żyje w bańce?
#motoryzacja #samochody #elektryki #ev #tesla #kierowcy #pytanie #niepopularnaopinia #przemyslenia #paliwo #cenypaliw
@f9JXBEArQ2H4TKl: Nie ogarniasz.
@f9JXBEArQ2H4TKl: Nie chce mi się. Za dużo tłumaczenia. ¯\(ツ)/¯
Baterie są niepewne i nienaprawialne a ich koszt jest gigantyczny. nawet, gdy ktoś to naprawia to jest to ryzyko, że coś pójdzie nie tak i całe auto ci pójdzie z dymem. Małe stłuczki i szkoda całkowita, bo nie wiadomo czy bateria nie dostała.
Nawet hybryda jest problematyczna, bo mała bateryjka posyła ci
Gdybym miał własny dom z instalacją PV to bym kupił małe auto na dojazdy do pracy i jakieś używane, kilkuletnie auto w trasy ale jako że nie mam ani domu ani też kasy na utrzymanie dwóch aut to mam proste auto na LPG.
Nie lubisz jeździć buspasami omijając korki elektrykiem? Albo parkować za darmo w miejskich strefach parkowania?
Niech dalej jest w tym kraju fanatyczna obrona diesla i benzyny, bo przecież każdy robi trasy 600km codziennie.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: super argument. Szkoda, że wystarczy, że jednemu urzedasowi przyjdzie do głowy wycofać te przywileje i miesiąc później stoisz w korku jak każdy inny.
ale wartość odsprzedaży jest jak najbardziej istotna i sensowna.
albo argumentu o ryzyku pożaru - nowe może i nie, ale kto wie czy nie uderzyłem za bardzo w krawężnik i mi samochód w garażu nie zapłonie nieugaszalnym ogniem
wiele tego, część bardziej istotna
Moze wiekszosc ludzi jednak jezdzi w trasy i nie stac ich na dwa auta, jedno EV na dojazdy do pracy a drugie klasyczne do odwiedzin rodziny cotygodniowych?
Moze wiekszosci ludzi nie stac na ASO przy autach elektrycznych bo mietki z garazy jeszcze nie potrafia ich naprawiac?
Moze dla wiekszosci prad jest rownie drogi
Suboptymalnie, ale znacznie wygodniej niż w ic.
@ExtraPensja: 50% ładowania zajmuje
@Wyrewolwerowanyrewolwer: to samo robi mój służbowy dizel z 2023 roku, łącznie z gierkami.
Z tym to mi sie wydaje ludzie mysla o dwoch roznych rzeczach, bo zalezy jak sie uzywa auta. Jak ktos chce jezdzic w trasy to moze to wkurzac ale jak jezdzi blisko to ten argument nie istnieje bo jak piszesz i tak sie podlacza na noc do gniazdka. Nikt nie narzeka ze telefony