Aktywne Wpisy

tesknilam_ +12
Irytuje mnie gadanie niektórych marihuaniarzy o tym, że buch to samo dobro i remedium na wszystko. Nie twierdze, ze nie ma jakichs pozytywnych skutkow, ze nie powinna byc dostepna medycznie. Jednak jak patrzylam na ludzi ktorzy jaraja tyle co piją panowie pod sklepem a twierdzili że wszystko jest spoko, to wątpliwa jest ta całkowita nieszkodliwość zioła.
Juz nawet slyszalam, ze leki psychotropowe to syf i uzależniają i jak juz to powinnam jarać
Juz nawet slyszalam, ze leki psychotropowe to syf i uzależniają i jak juz to powinnam jarać
Anal_Vibes +6
Rynek ciągle uparcie nie zauważa, że BYD w samym tylko maju sprzedało więcej samochodów, niż Tesla w całym Q1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#byd #tesla #inwestycje #gielda #samochodyelektryczne #motoryzacja
#byd #tesla #inwestycje #gielda #samochodyelektryczne #motoryzacja
źródło: image
Pobierz

#bojowkapiekarska #pizza
Mirasy, robiłem pizze domową z 60% hydratacją ale na dużej ilości drożdzy i dodatku cukru. Na zwykłej mące tortowej cyz tam poznańskiej. wychodziło całkiem w porządku. Pierwsza kulka wypiekana po paru h. pozostałę 3 leżakowały od razu w lodówce 1-3 dni max. Te wyleżakowane były najlepsze...
Postanowiłem pójść o krok dalej i zrobić ten sam przepis z mąką 00 licząc, że wyjdzie bardziej lekkie i puszczyste ciasto dzieki glutenowi.
Niestety tym razem zaczał wychodzić jakiś podpłomyk, twarde, ciasto nie wstawało, brzegi też nie. Czasami lekko zakalcowate. 2 krotnie próbowałem i 2 krotnie nie wyszło. w zasadzie 8 krotknie bo każde wyrobienie ciasta starczało na 4 placki.
Co zrobiłem źle? Używałem mąki 00 gustobello z biedry. Dlaczego nie wyszło nawet tak jak na zwykłej taniej mące ??
Czy z maki 00 nie da sie zrobic pizzy dopóki to nie dojrzewa wedle tych neapolitańskich przepisów?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Podziwiam ludzi którzy lepią te zakalce i pieką w 230-250 stopniach
@
@bolsonn
@