Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: z jednej strony wypadałoby powiedzieć "rel" dla świętego spokoju tagu ale z drugiej może obejrzeć się wstecz i wbrew postulatom z internetu zapytać czy np. Twój ojciec już miał wszystko w tym wieku pomimo wszechobecnej propagandzie ówczesnych darmowych mieszkań, ziemi, pracy i materiałów z roboty przerzucanych przez płot.

To narracja z internetu nam to narzuca - każdy piękny, przystojny, dziany po kokardę i wykształcony a widzisz ich tylko dlatego,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
krzepki-badacz-52: @washington: jak nie masz skilli/doświadczenia/kapitału/znajomości to co ty chcesz zacząć w tym wieku? Prace w maku czy jako praktyktant do straży miejskiej? W tym wieku to fajnie coś zacząć jak jesteś synem dewelopera a nie przeciętnym Polakiem

@kaminarii: imo cope. W tym wieku moi rówieśnicy robią w korpo za 15k, mają narzeczone, mieszkania, zwiedzili pół świata. To nie są instagramowe rzeczy tylko realia. Sam fakt posiadania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wczoraj przy oglądaniu meczu porto benfica wzieła mnie podobna rozkmina. Oskarek (nawet to imie xd) trafia sobie brameczkę i zostaje bohaterem w wieku 17! lat. Talent, wygląd, kasa i jakie perspektywy. jak sobie przypomne siebie w tym wieku to XD brudny, niedożywiony, upośledzony, 50kg wagi, 5zł w kieszeni, nerdowaty, nigdy za ręke. Taki odpad społeczny. Teraz mało lepiej mimo 30lvl. Już nawet nie chodzi o zawód i kase bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Cope to jest żyć w otoczeniu IT i zapewne będąc jednym z nich w top 10% najlepiej zarabiających w polsce i mówić, że wszyscy w tym wieku tak mają. Ponad 24% ludzi pracujących zarabia minimalną a ponad 2/3 wszystkich dorosłych do 30 roku życia mieszka u rodziców. Subiektywna ocena nie jest miarą którą warto brać pod uwagę.

Można zacząć od początku w kazdym wieku jeśli jest pomysł, samozaparcie i
  • Odpowiedz
@elofrytki: niestety, doświadczenia, kształcenia, straconych szans, miłości już nie nadrobię.
Pogodziłem się z tym.
Żyję tu i teraz.
Staram się nie grzebać w przeszłości, bo to nie ma sensu.
Jedynie wyciągnąłem wnioski, by nie powielać błędów z młodzieńczych lat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przeciez w wieku 30+ rownie dobrze mozesz isc na medycyne i za 10+ lat zaczac od 0, w sumie to cokolwiek oplacalnego, ba nawet w-----c na oil riga jako fizol i robilc 6/6 (znam takiego ziomka 30+ tez), a w miedzyczasie zwiedzac swiat

znam ludzi, ktorzy maja albo X ilosc kasy, rodziny, kilka nieruchomosci po polsce, wakacje co 2 mc - ostatecznie znam moze 3 przypadki ze wszystkich znajomych,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
rozważny-przyjaciel-33: @ThinkBackwards na minimalnej to chyba pracują alimenciarze i stare baby. Młodzi zarabiają kupe siana a jeszcze w parach to mogą żyć pod korek + jakieś wsparcie rodziców obojga czy inne odziedziczone majątki i jest gucci. To nie te czasy ża młodzi mają źle. Znajdź mi teraz młodych którzy dziadują... Te wakacje u znajomych które widzisz na social mediach to bynajmniej nie na kredyt

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz