@maczeta31: nawet zwolennicy rządu nie zaprzeczają temu że to był świetny ruch. Nie tylko ten. Opodatkowanie inflacyjnie społeczeństwa w celu ratowania gospodarki podczas Covid otworzyło mi oczy i nakazało inwestować, za co jestem mu przewrotnie wdzięczny:D
Ja po prostu lubię jego styl przemówień, charyzmę i jak to mówi młodzież "main character energy"
@ReganRphl: to nie jest tak, że on jako jedyny na świecie na to wpadł, praktycznie każdy bank centralny odchodzi od trzymania rezerw w dolarze na rzecz innych aktywów, głównie złota.
@JeffreyLebowski: Nie no wiadomo, ale z drugiej strony Polska sobie śmignęła do góry w rankingu i przeskoczyła strefę Euro w ilości posiadanego złota. Można opa lubić albo nie, ale no trzeba mu przyznać, że NBP za jego rządów ogarnia. @Wincyjpracydoobra Dokładnie, opodatkowanie inflacyjne wielu ludziom otworzyło oczy i w sumie też może mieć dobry wpływ na gospodarkę jeśli więcej osób zacznie inwestować dzięki temu na giełdzie.
@ReganRphl: trudno jest go ocenić, bo wywołał mega inflację w Polsce. teraz to złoto chce oddać USA. Poza tym od kilku lat robi tak, zeby NBP miał same straty i nie wpłacał kasy do budżetu.
A jeszcze takie przemyślenia - ludzie są przeciwni elektrykom, nikt nas nie zmusi itd... a co w takiej sytuacji jak nagle ceny jebna na 9-10zl ... To zaraz się ludzie przeproszą z elektrykami... Dla jasności sam mam 3 diesle pod domem. :)
źródło: obraz_2026-03-07_194531030
PobierzNie tylko ten. Opodatkowanie inflacyjnie społeczeństwa w celu ratowania gospodarki podczas Covid otworzyło mi oczy i nakazało inwestować, za co jestem mu przewrotnie wdzięczny:D
Ja po prostu lubię jego styl przemówień, charyzmę i jak to mówi młodzież "main character energy"
@Wincyjpracydoobra Dokładnie, opodatkowanie inflacyjne wielu ludziom otworzyło oczy i w sumie też może mieć dobry wpływ na gospodarkę jeśli więcej osób zacznie inwestować dzięki temu na giełdzie.
Poza tym od kilku lat robi tak, zeby NBP miał same straty i nie wpłacał kasy do budżetu.