Wpis z mikrobloga

@model_trzy_zmianowy: ale ten model działa, grubas zaczął się fleksować na youtubie jako ekspert od security, kilka lat temu z adminem, który też się udzielał nawet na wykopie zauważyli trend AI i cyk nagle są ekspertami od AI i kilka baniek zarobione.

Najbardziej makiaweliczny jest jednak w tym wszystkim model. Aniserowicz sprzedawał kursy bardzo drogo ale przynajmniej były dożywotnie, a oni sprzedają dostęp tylko na rok, jeszcze drożej niż Aniserowicz w
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: zresztą grubas ma całą platformę gdzie opycha kursy nawet na podstawowe tematy:
https://www.uczmnie.pl/

50 zł za kurs z menadżera haseł który jest za darmo na youtubie? czemu nie
https://www.uczmnie.pl/kursy/jak-skonfigurowac-manager-hasel/

Youtube to jest dla niego typowy lejek sprzedażowy. Bardzo też dużo muszą płacić za reklamy na facebooku bo mimo że blokuje ich reklamy to ciągle mi się wyświetlają.
  • Odpowiedz
to dziala nawet na mocno wykształconych

@model_trzy_zmianowy: mnie to zastanawia, że ludzie nawet nie patrzą na to kto jakie ma kompetencje w danej dziedzinie tylko widzą o ten śmieszy grubasek co gada na youtubie o wszystkim ma kurs o AI, to kupie. Taka jest przeważnie logika. A ci rzekomo inteligentni ludzie nie widzą problemu, że kurs o AI został zrobiony przez typa od Security i Admina.

Ale z drugiej strony
  • Odpowiedz
@margarette: to jest świetny pomysł na biznes dlatego ten rynek jest taki duży. Z jednej strony kompletny brak odpowiedzialności, z drugiej zerowe koszta praktycznie, z 3 masz cyfrowy produkt który możesz replikować w nieskończoność.
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: xD nawet o tym nie słyszałem. no nieźle. i właśnie takich mamy ekspertów od AI to ja już lepiej potrafię wyvibować podstawowe security niż spec od bezpieczeństwa i admin uczących innych jak używać AI
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: i też zawsze wychodzi jak korewsko skąpi są ci ludzie bo ja rozumiem jesteś biedakiem i kombinujesz, ale tu mówimy o dosłownie milionerach którzy mogli zapłacić kilka tysiaków komuś by im stronę zrobił ale woleli to sobie wyvibować i to jeszcze w tak fatalnym stylu - widać że się na programowaniu nie znają.
tubkas12 - @chaddeveloper: i też zawsze wychodzi jak korewsko skąpi są ci ludzie bo j...

źródło: Zrzut ekranu 2026-02-24 154623

Pobierz
  • Odpowiedz