Aktywne Wpisy

NaczelnyWoody +76
Dawno nie widziałem takiego meltdownu od czasów Stonogi xD
2,5 roku chłop yebał w januszexie po 480 godzin żeby załadować się po same kule w krypto by z kolei pomnożyć kapitał i zostać kumplem Elona Muska, wszystko w pisdu, pół miliona poszło się yebać xD
#zonda #gielda #kryptowaluty #frajerzyzmlm #antykapitalizm #pracbaza
2,5 roku chłop yebał w januszexie po 480 godzin żeby załadować się po same kule w krypto by z kolei pomnożyć kapitał i zostać kumplem Elona Muska, wszystko w pisdu, pół miliona poszło się yebać xD
#zonda #gielda #kryptowaluty #frajerzyzmlm #antykapitalizm #pracbaza

mirko_anonim +35
✨️ Dziwne doświadczenia w związku – historia z Tindera Ⓘ
chyba najbardziej dziwny zwiazek mialem z pewna dziewczyna poznana na #tinder. Fakt byla bardzo ladna ale od poczatku cos mi w jej zachowaniu nie pasowalo i czulem ze cos ukrywa. W tamtym czasie zarabialem dosc dobrze i na wszystkie zachcianki bylo. Jestem z natury niekonfliktowy, nie mam nalogow takze sielskie zycie miala. Jedyna klotnie jaka pamietam to byla o to
chyba najbardziej dziwny zwiazek mialem z pewna dziewczyna poznana na #tinder. Fakt byla bardzo ladna ale od poczatku cos mi w jej zachowaniu nie pasowalo i czulem ze cos ukrywa. W tamtym czasie zarabialem dosc dobrze i na wszystkie zachcianki bylo. Jestem z natury niekonfliktowy, nie mam nalogow takze sielskie zycie miala. Jedyna klotnie jaka pamietam to byla o to

Hej.
Piszę, bo jesteśmy w bardzo trudnym momencie życia i szczerze mówiąc, nie wiem już, czy to my za dużo oczekujemy, czy po prostu zabrakło po drugiej stronie zwykłej ludzkiej empatii.
Moja żona pracuje w IT w kontraktorni X, na UoP, dla klienta T, u którego na co dzień wykonuje swoją pracę. Zarabia minimalną krajową, może delikatnie ponad — około 3800 zł na rękę.
Jej tata ciężko zachorował. Był w szpitalu, rokowania nie są dobre. Wkrótce zostanie wypisany do domu na hospicjum domowe. To już ten etap, kiedy człowiek zaczyna mierzyć czas inaczej.
Ustaliliśmy w rodzinie, że będziemy się nim opiekować. Przez najbliższe 1,5 miesiąca zajmuje się nim brat mojej żony, ale później to ona chce przejąć opiekę i po prostu być z tatą w jego ostatnich chwilach. Tym bardziej że jako młoda dziewczyna straciła mamę na raka i wie, jak boli brak czasu, którego już nie da się odzyskać.
Opiekunka kosztowałaby około 4000 zł miesięcznie — więcej niż jej pensja. Więc decyzja była prosta: zamiast pracować za minimalną i oddawać wszystko obcej osobie, woli sama być przy tacie i spędzić z nim ten czas.
Poszła z tym do klienta T. Tam usłyszała: „Rozumiemy. Nie ma problemu.”
Problemem okazała się kontraktornia. 3-miesięczny okres wypowiedzenia i koniec. Żadnej rozmowy, żadnej próby znalezienia rozwiązania, żadnej mediacji. „Złożyć wypowiedzenie i przepracować swoje.” Od tego momentu przestali odbierać telefony i odpisywać na wiadomości.
I tak siedzimy z poczuciem bezsilności. Bo zanim miną te 3 miesiące, może się okazać, że jej taty już z nami nie będzie. A my mamy wrażenie, że dla firmy najważniejsze jest tylko to, żeby cyferki w Excelu się zgadzały.
Nie prosimy o nic nadzwyczajnego. Nie o pieniądze, nie o specjalne traktowanie. Tylko o trochę ludzkiego podejścia w sytuacji, w której naprawdę chodzi o ostatni wspólny czas.
Co myślicie o tym co można z tym zrobić?
#praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Ale zrozumcie że zawarła umowę, to do czegoś zobowiązuje...
Poza tym masz urlop , masz także L4, masz urlop do opieki nad chorym członkiem rodziny, i masz także radce prawnego z prawa pracy.
Najlepiej się przejść to powiedzą co i jak aby potem nie było kłopotów.
@mirko_anonim: a niby o