Wpis z mikrobloga

331 + 1 = 332

Tytuł: Projekt Hail Mary
Autor: Andy Weir
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★★
ISBN: 9788328728905
Tłumacz: Radosław Madejski
Wydawnictwo: Akurat
Liczba stron: 512
Forma książki: książka
Mam wrażenie, że nie jest to coś wybitnego, ma wady ale dawno nie czytałem czegoś co by mi sprawiło taką przyjemność a o to chyba w tym wszystkim chodzi.
Wszystko do mnie tutaj trafiło - powaga sytuacji, strona naukowa, humor, podejście do klasycznych tematów.
Jasne, pewnie dało się lepiej rozegrać niektóre wątki, na innych się więcej skupić ale dla mnie wszystko było idealnie wyważone.
Nic tylko czekać teraz na film!

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #scifi #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
Farezowsky - 331 + 1 = 332

Tytuł: Projekt Hail Mary
Autor: Andy Weir
Gatunek: fantas...

źródło: 1263654-352x500

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Farezowsky: swietna ksiazka, bardzo zwruszajaca. wlasnie jestem w trakcie drugiego przeczytywania zeby byc na swiezo przed filmem. lubie styl i poczucie humoru weira. marsjanin byl swietny, czytalem go ze 3x w tym raz w oryginale z pierwszym zakonczeniem, a i artemis co ma slabsze recenzje, tez mi sie podobal na tyle, ze na jednym przeczytaniu sie nie skonczylo. mam nadzieje ze juz tam pracuje nad kolejnym tytulem.
  • Odpowiedz
@Farezowsky: a dla mnie to jest "top 10".
Recenzja, którą po przeczytaniu wstawiłem na LubimyCzytac.pl:

Wspaniała książka, dokładnie ten rodzaj klasycznej SF, do którego się tęskni, żałując, że tak ich mało: solidny kawał dobrej roboty od strony "S", połączone z bardzo interesującym "F". Naukowo - książkę się czyta z przyjemnością, mając przy okazji fajne przypomnienie podstaw mechaniki klasycznej w połączeniu z chemią i biologią. A co do samej akcji: znakomite
  • Odpowiedz