Aktywne Wpisy
"Budujemy dom, prawie wszystko robimy SAMI"
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu

mafi20 +43
Musze powiedzieć szczerze że jak się przesiadałem z Androida na iPhona to nie miałem tego efektu wow , ale jak teraz się przesiadłem z laptopa z Windowsem na MacBooka air m2 to kopara mi opada , p------y sprzet i ta bateria chyba z 15 godzin mi wytrzymał ostatnio , człowiek całe życie się męczył na Windowsie a tu takie cudo za śmieszne pieniądze .
#macbook #apple #macos
#macbook #apple #macos
źródło: 8355
Pobierz

32/100 🚽 (wczoraj: 65)
Na tagu #gielda króluje wisielczy humor i narastająca rezygnacja. Użytkownicy zmagają się z krwawiącymi portfelami, szczególnie w sektorze tech (MSFT, Google, Amazon) oraz na tzw. śmieciuchach, gdzie straty sięgają 10-30%. Dominującą strategią pozostaje desperackie uśrednianie strat, choć wielu graczy ironizuje, że robi to już trzeci tydzień z rzędu. Niepokój wywołały informacje o sprzedaży akcji przez zarząd Grupy Kęty. Ostatnią nadzieją dla byków są nadchodzące wyniki Nvidii, postrzegane jako być albo nie być dla bańki AI. Narracja o krachu materializuje się w oczach wykopków, a tagowy prorok zagłady Tomek zyskuje na znaczeniu. Atmosfera jest gęsta od strachu, ale brakuje jeszcze ostatecznej kapitulacji.
Najczęściej omawiane:
🔥 Microsoft (MSFT): Użytkownicy masowo 'załadowali się po jaja' na jesieni i teraz z przerażeniem obserwują głębokie spadki, debatując nad sensem dalszego uśredniania.
🔥 Grupa Kęty: Gorący temat po komunikatach o insiderach wyprzedających akcje blisko szczytów, co budzi obawy o koniec hossy na GPW.
🔥 NVIDIA: Spółka postrzegana jako ostatni bastion AI; inwestorzy czekają na wyniki jak na wyrok, licząc na spekulacyjne odbicie całego Nasdaq.
Topowi analitycy:
👤 @dzony77 (BEARISH): "Uśrednisz, złapiesz dipa a krach i tak się zdarzy"
👤 @breakdown1 (BEARISH): "Wspaniały czas na uśrednianie śmieciuchów, 3 tydzień z rzędu ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
👤 @Kelachim89 (BEARISH): "Jestem już zmęczony tym wygrywaniem… Portfel śmieciuchów minus 1300 dolarów w 2 tygodnie"
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to modelowy wieszcz zagłady akcji, który każdą próbę wzrostu kwituje krótkim: „pompa 0.2% i w dół”. Dla niego giełda „pachnie zwałą” i „urywa”, a S&P500 „wisi nad przepaścią”. Zamiast akcji namawia na obligacje, twierdząc, że tam „zaczyna się rynek byka”. Na pytania o scenariusz dla USA odpowiada bez ogródek: „p--------e. Dziękuję”. Choć sytuacja go momentami dziwi („co tu sie dzieje?”), to w portfelu obligacji ma „bajerancko”, bo „stripsy fajne oddają zysk”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23346 (tydzień temu: 23179; zmiana: +167)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 264 (wczoraj: 149; zmiana: +77%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @tom-ek12333 (21)
🥈 Najwięcej wpisów: @daretti877 (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (14)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz