Aktywne Wpisy

annlupin +24
wgl jakie filmy na walentynki najlepiej

Iudex +112
O esuu, rzadko tramwajem jeżdżę i zapominam, że w cenie biletu jest kino darmowe xD
Wsiadłem i trwała kontrola. Typ nie chciał okazać dokumentów, mówił ze nie ma, chciał zwiewać, wysiadać etc. Ale ewidentnie przedawkował internetowych prawników. Sypał teksty typu:
- nie mam obowiązku się legitymować
- nie muszę jechać dalej jak chcę wysiąść, to jest porwanie
- pchał się na kontrolerkę i mówił, że ona narusza jego nietykalność
Wsiadłem i trwała kontrola. Typ nie chciał okazać dokumentów, mówił ze nie ma, chciał zwiewać, wysiadać etc. Ale ewidentnie przedawkował internetowych prawników. Sypał teksty typu:
- nie mam obowiązku się legitymować
- nie muszę jechać dalej jak chcę wysiąść, to jest porwanie
- pchał się na kontrolerkę i mówił, że ona narusza jego nietykalność

Jeden z głupszych argumentów jakie słysze od ponad dekady to że kobiety nie chcą mieć dzieci bo wybierają karierę. Z całym szacunkiem ale jaką karierę? Jak wygląda ta mityczna kariera na polskim rynku pracy? Bo słysząc taki tekst ja spodziewam się pokolenia nowych Marie Skłodowskich-Curie a najczęściej o karierze mówią te wszystkie powiatowe kobiety co przyjechały do wielkiego miasta za 5k netto robić kopiuj-wklej w excelu z darmowymi nadgodzinami i mobbingiem. O dziwo te prawdziwe successful women które mają jakiś biznes albo dyrektorki międzynarodowe po milionach certyfikatów właśnie robią dzieciaki. Pomijając że korpo w Polsce to żadna kariera to i tak dają lepsze warunki dla rodzin niż lokalne januszexy to gdzie pracują te wszystkie wannabe karierowiczki?
#dzieci #demografia #polska #praca #antykapitalizm #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Wyparcie. Plose pani a Wojtuś kłamie. Wiem bo tak.