Aktywne Wpisy

waro +105
Coraz ciężej sympatyzować z USA, gdy już tak bardzo zacierają się różnice między nimi, a ruskimi.
Nie ma właściwie żadnego wytłumaczenia dla zatopienia irańskiego statku i śmierci 150 marynarzy poza... no nie wiem..
pokazem siły? Próbą zastraszenia? Czyli to, w czym tak bardzo lubują się alkoholicy ze wschodu.
Prawo międzynarodowe zostało wprowadzone właśnie po to, aby przyhamować okrucieństwo wojny i ograniczyć bezsensowną śmierć. I dotyczy to wszystkich uczestników wojny, choćby i po drugiej stronie stały
Nie ma właściwie żadnego wytłumaczenia dla zatopienia irańskiego statku i śmierci 150 marynarzy poza... no nie wiem..
pokazem siły? Próbą zastraszenia? Czyli to, w czym tak bardzo lubują się alkoholicy ze wschodu.
Prawo międzynarodowe zostało wprowadzone właśnie po to, aby przyhamować okrucieństwo wojny i ograniczyć bezsensowną śmierć. I dotyczy to wszystkich uczestników wojny, choćby i po drugiej stronie stały
źródło: HCk6Y1mWwAA08Un
Pobierz
altknight1337 +31

Wsiadłem i trwała kontrola. Typ nie chciał okazać dokumentów, mówił ze nie ma, chciał zwiewać, wysiadać etc. Ale ewidentnie przedawkował internetowych prawników. Sypał teksty typu:
- nie mam obowiązku się legitymować
- nie muszę jechać dalej jak chcę wysiąść, to jest porwanie
- pchał się na kontrolerkę i mówił, że ona narusza jego nietykalność
W końcu mu rura zmiękła, z wielkim bólem d--y pokazał mObywatela, ale też sie pluł i srał o to, na koniec mówił ze pozwie kontrolerów za skandaliczne zachowanie. Oni odpowiedzieli, że wniosą o zabezpieczenie monitoringu, więc powodzenia mu życzą xD
I już pasazerowie nie wytrzymali:
- Zamknij mordę i następnym razem kup bilet za 3zł!
Nikt nie klaskał, ale było naprawdę zabawnie.
Ziomek tak z 23 lata, dobrze ubrany. Złamał prawo, ale to wszyscy dookoła byli winni, tylko nie on xD
Skąd się biorą tacy głupcy? Czy to te słynne "zetki" i ich chore pojmowanie własnych praw?
#wroclaw #mpkwroclaw
@Iudex: co najwyżej złamał regulamin przewozów MPK. Z tego co kojarzę, w kodeksie karnym nie ma nic o jeździe bez biletu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000042311
Pobierz@bardzospokojnyczlowiek:
W polskim prawie jazda „na gapę” komunikacją miejską lub pociągiem nie jest traktowana jako typowe przestępstwo (jak kradzież), ale jako wykroczenie.
Kluczowym przepisem w tej kwestii jest Art. 121 Kodeksu
No i na następnym przystanku jest super dużo miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U mnie w Lublinie nie ma tramwajów tylko trolejbusy i autobusy ale cena biletów startuje od 4.20zl
@bardzospokojnyczlowiek: korzystasz z usługi za nią nie płacąc, to jest zwykła kradzież
@Iudex: Nie musi a ona nie prawa użyć siły :)
@bardzospokojnyczlowiek: w kodeksie nie ma nic o korzystaniu z usługi i niepłaceniu za nią? XD
@wrth Następny agent xD
Może zacznijmy od tego jakie on ma obowiązki?
@bardzospokojnyczlowiek: nie ma też nic o tym, że nie mogę się wysrać u ciebie w pokoju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3zł 20gr kosztuje bilet 15-minutowy.
Swoją drogą to ciekawe, że wsiadając do pociągu bez biletu ludzie przyłapani przez kontrolera przyjmują mandat pokornie, a jeżeli chodzi o komunikację miejską to podczas jazdy bez biletu oni nie są winni tylko kontrolerzy xd
Tak, sam też odwalałem podobne akcje, nie jestem bez winy xd