Wpis z mikrobloga

• 1
@Ksiega_dusz: mysle, ze poradzilbym sobie z wieloma na poziomie hard. Dlugi czas uczylem sie kryptografii i lubilem to. Poza tym moj mgr jest z logiki matematycznej. Ja jestem dobrym programista. Widzisz po moich wpisach, ze ja siedze przy kompie po 16h dziennie.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: system prompt to ten claude.md? a pozniej zadanie mu w inline prompt wrzucic?
ostatnio bawie sie claude 4.5 na copilocie w vsc, bo mam go od roku a nie uzywalem i mam mieszane uczucia. zrobil za mnie jedna symulacje kosztów, ale ile mi to krwi napsuło, ile razy się powtarzał błędnie itd albo robił dziwne fikołki, pewnie sam zrobiłbym to szybciej, ale całkiem miło było "nie myśleć" aż tyle
  • Odpowiedz
Go

- Prefer composition over inheritance

@JamesJoyce: w Go nie da się zrobić dziedziczenia, same składowe języka na to nie pozwalają z tego co się orientuję i na tyle ile miałem z tym językiem styczność.

Poza tym dzięki za rozjaśnienie, że można aż tak dobitne prompty pisać. nigdy aż tak szczegółowy nie byłem, pewnie pora spróbować.
  • Odpowiedz
  • 1
Go nie da się zrobić dziedziczenia, same składowe języka na to nie pozwalają z tego co się orientuję i na tyle ile miałem z tym językiem styczność

@polskie-k0rpo: Masz rację, to błąd. Go nie ma dziedziczenia w ogóle - nie ma klas ani słowa kluczowego extends. Kompozycja to jedyna opcja, więc pisanie "prefer composition over inheritance" jest bez sensu, bo nie ma wyboru.Fixing Go guidelines - removing incorrect inheritance statement.
  • Odpowiedz
  • 0
@RapIArbuzy: nie no cos ty, znajomosc struktur danych i programowania nie ma przelozenia na zadania ze struktur danych i programowania. Co do grindowania, widocznie nie widziales sytuacji w ktorej ktos rozwiazuje za pierwszym razem zadanie, ktorego ty uczyles sie miesiac
  • Odpowiedz