Wpis z mikrobloga

@congobongo: W sumie na 4chanie zaczęło się PizzaGate z którego potem wyrosło Qanon, które wyniosły Trumpa do władzy w pierwszej kadencji głównie za pomocą głósów incel, rednecków i terminally online neonazioli.

Jako że w liceum i jakiś czas po liceum byłem 4chanowcem to widziałem na własne oczy na żywo jak te 2 teorie spiskowe powstawały. Tylko całe życie wczesniej myślałem, że 4chan to jest taka hiper ironia i ultra egdy
  • Odpowiedz
@congobongo: A tak słyszałem o tym. Czasem to wspominali tam jako jedną z wielu legend dawnych dni. Na tej zasadzie jak na wypoku wspomina się afery zborzowe xD
Z tego typu aferek to jeszcze na własne oczy widziałęm stalking Shia Beowulfa i geolokacje i niszczenie tych jego dziwnych akcji.
Nie ma jednego artykułu na ten temat ale jest AI. Wtedy myślałem, że to jest sztos i edgy poza skalą.
Miii_Kiii - @congobongo: A tak słyszałem o tym. Czasem to wspominali tam jako jedną z...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
zaczęło się PizzaGate z którego potem wyrosło Qanon, które wyniosły Trumpa do władzy

@Miii_Kiii: ogólnie to byłbym ostrożny w ocenianiu wkładu grup internetowych w wydarzenia na skalę całego kraju - zwłaszcza tak wielkiego jak USA xD
  • Odpowiedz
ogólnie to byłbym ostrożny w ocenianiu wkładu grup internetowych w wydarzenia na skalę całego kraju - zwłaszcza tak wielkiego jak USA xD

@conamirko:

In March 2021, 14% of Americans considered themselves QAnon believers, increasing to 17% by October. In the average of the four surveys, about 22% of Americans believed that there was a "storm coming soon that will sweep away the elites in power", and 16% shared the core QAnon
  • Odpowiedz
and that the number rose to 32% among Trump-supporting Republicans.[55]"

@Miii_Kiii: z całym szacunkiem, ale czy umiesz angielski?

Polecam też poczytać jak to zostało
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii: nie napisałem że nie miało tylko że bym nie przeceniał tego wpływu bo zacząłeś od tego że "QAnon wyniosło Trumpa do władzy" ¯\(ツ)/¯ ale ogólnie chyba się zgadzamy
  • Odpowiedz
@Labrad00r_: Dżizas widziałe te akcje dosłownie na żywo jak się działy na 4chanie xDD Nie wiem czemu zawsze pisze i w głowie wymawiam jego nazwisko źle czyli Beowulf. Pewnie dlatego, że jestem fanem Tolkiena.
Pamiętam jeszcze, że wstawili gdzieś flagę na jakimś budynku i nolify z 4chana rozpoznali to miejsce po chmurach i pozycji słońca na podstawie kamerki live. I było opublikowane dokładnie jak to zrobili z wykresami, kątami nachylnia
  • Odpowiedz