Aktywne Wpisy

raven4444 +32
Obserwowanie masowego „robienia laski” grze Expedition 33 to, muszę wyznać, zjawisko wręcz komiczne.
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,

pyszniarz +103
Uwaga, spam alert! ʕ•ᴥ•ʔ
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które

źródło: G_lW2RAXEAEDz36
Pobierz@moj_wykopowy_login: możesz napisać ile zarabiasz chociaż widełki?
Janusze z Polski wywalają takie kosmiczne ceny, że za herbatę z kawałkiem pomarańczy i goździkami placi się 20zł. Nie wspominam nawet o jedzeniu.
Niech padają jeden za drugim i tak nie dojdą do żadnych wniosków.
Robole średni co najwyżej. Cała ta "klasa średnia" ląduje na ulicy jak prywaciarz wyrzuci z roboty i przez pół roku nie będą mieli gdzie pracować. Jak ktoś określa się "klasą średnią" i nie dysponuje rodowym majątkiem pozwalającym na życie z samego kapitału to jest d--a a nie klasa średnia
@sasik520: to to jest dalej 80zł, a sam wiesz, że nie jadłeś tam nic więcej, niż margerita. Wybrałem właśnie najlepiej ocenianą pizzerię w centrum Lamezia Terme i margerita 7 euro, a w menu znajdziesz też pizze za 16 i 20 euro.
I to są normalne ceny we Włoszech. I to na południu Włoch, które jest biedniejsze. Ceny w Tyrolu dopiero potrafią zabić.
Przecież wyznacznikiem klasy średniej jest mityczny Thermomix który sam wszystko gotuje(tak mi się wydaje bo jestem j-----m biedakiem i nie mam). Po co klasa średnia miałaby chodzić do restauracji?
Tu literatura źródłowa, tu czytałem jak żyją elity
https://www.forbes.pl/life/po-co-klasa-srednia-kupuje-thermomix-nie-chodzi-tylko-o-gotowanie/q20wrdq
https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/dom-klasy-sredniej-w-kazdej-kuchni-naszych-znajomych-jest-thermomix/yyh8rz5
@IceBeast: internet mówi 18 ¯\(ツ)/¯
@moj_wykopowy_login: a u mnie, że 2 pizze typu studencki gnieciuch na dowóz kosztują 80zł, a 3 zestawy w maku przekraczają 100.