Aktywne Wpisy

Kiedy niemowlak jest mniej angażujący i chociaż trochę daje odpocząć? Chuop pyta, bo już prawie ochujoł ze zmęczenia fizycznego i psychicznego. (╯︵╰,)
#dzieci #rodzicielstwo #rodzice
W kołchozie jeszcze dodatkowo z-------l i w-------o.
Dejta jakieś słowa otuchy.
#dzieci #rodzicielstwo #rodzice
W kołchozie jeszcze dodatkowo z-------l i w-------o.
Dejta jakieś słowa otuchy.

Jedno jest pewne - walka solistek o medale będzie arcyciekawa, czego oczywiście Nam wszystkim - miłośniczkom i miłośnikom elegancji, technicznego kunsztu i estetyki życzę. Łyżwiarstwo figurowe jest chyba jedną z tych niewielu rzeczy (choć pozornie mało istotną), które przypominają że stary, stabilny świat jeszcze nie całkiem umarł w dobie globalnego wariactwa. #mediolan2026

źródło: G_lW2RAXEAEDz36
Pobierz@moj_wykopowy_login: możesz napisać ile zarabiasz chociaż widełki?
Janusze z Polski wywalają takie kosmiczne ceny, że za herbatę z kawałkiem pomarańczy i goździkami placi się 20zł. Nie wspominam nawet o jedzeniu.
Niech padają jeden za drugim i tak nie dojdą do żadnych wniosków.
Robole średni co najwyżej. Cała ta "klasa średnia" ląduje na ulicy jak prywaciarz wyrzuci z roboty i przez pół roku nie będą mieli gdzie pracować. Jak ktoś określa się "klasą średnią" i nie dysponuje rodowym majątkiem pozwalającym na życie z samego kapitału to jest d--a a nie klasa średnia
@sasik520: to to jest dalej 80zł, a sam wiesz, że nie jadłeś tam nic więcej, niż margerita. Wybrałem właśnie najlepiej ocenianą pizzerię w centrum Lamezia Terme i margerita 7 euro, a w menu znajdziesz też pizze za 16 i 20 euro.
I to są normalne ceny we Włoszech. I to na południu Włoch, które jest biedniejsze. Ceny w Tyrolu dopiero potrafią zabić.
Przecież wyznacznikiem klasy średniej jest mityczny Thermomix który sam wszystko gotuje(tak mi się wydaje bo jestem j-----m biedakiem i nie mam). Po co klasa średnia miałaby chodzić do restauracji?
Tu literatura źródłowa, tu czytałem jak żyją elity
https://www.forbes.pl/life/po-co-klasa-srednia-kupuje-thermomix-nie-chodzi-tylko-o-gotowanie/q20wrdq
https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/dom-klasy-sredniej-w-kazdej-kuchni-naszych-znajomych-jest-thermomix/yyh8rz5
@IceBeast: internet mówi 18 ¯\(ツ)/¯
@moj_wykopowy_login: a u mnie, że 2 pizze typu studencki gnieciuch na dowóz kosztują 80zł, a 3 zestawy w maku przekraczają 100.