Wpis z mikrobloga

@guilmonn:

być od niech lepszym tu i teraz, więcej zarobić, szybciej awansować, zabezpieczyć swoją przyszłość i się nachapać

bo przecież aby realizować tę ścieżkę, musisz ciągle podnosić normy, nie ma innej drogi i tylko poprzez ciągłe podnoszenie poprzeczki, pniesz się w górę. Z-----------e jest ściśle powiązane z co raz większymi zarobkami. No tak było nie zmyślam xD. Jasne jasne, idź tam z---------j szybciej, to cię szef pochwali, robolu xDDD Mentalność
  • Odpowiedz
@dobry-informatyg: ok zapomniałem że rozmawiam z boomerem o mentalności "każdego kto sie wybija ściągamy w dół do swojego poziomu, żeby nie wyglądać przy nim gorzej" xD żałosny umysł PeGieRusa który nigdy do niczego nie dojdzie
  • Odpowiedz
@YellowOwl: no to ja nie spotkałem pomocnych programistów, raczej nie zawracaj mi d--y idź się dowiedz sam albo, postaw coś to ci powiem hehe. Takie były początki, teraz rzeczywiście AI ułatwia wiele tematów, pomimo tego, że mam w kursie czy książce to włączam, piszę i odpowiedź w kilka sekund. Mocno skraca robotę. I tak IT samo sobie nasrało tam gdzie je.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Aha, czyli wolelibyście żebyśmy byli chujkami pokroju lekarzy i żeby teraz brakowało specjalistów, a nasze usługi kosztowały 10 razy więcej... Jedna z niewielu grup zawodowych która chętnie dzieli się doświadczeniami i chętnie wspiera nowych, a ty będziesz z tej grupy szydził bo wolisz żeby każdy okopał się własną wiedzą i zawyżał ceny w nieskończoność. To jest na bank jakaś usterka w mózgu bo inaczej nie da się tego wyjaśnić.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Programiści to najwięksi debile jacy istnieją. Nie wiem czy istnieje druga taka profesja, która sama się postanowiła unicestwić w ten sposób. Tzw. czas eldorado - co robią programiści? Wrzucają na YT i tiktok filmiki jak to jest zajebiście i że każdy kto może to powinien iść w IT. Mamy teraz przesyt i boom na AI, co robią programiści? Uczą ulicę jak się vibe-koduje, żeby było ich jeszcze łatwiej zastąpić.
  • Odpowiedz
I praca w scrumie z kolesiem, który codziennie na daily przepytuje cię co zrobiłeś. A potem banda s----------w robi ci kod review i przyczepia się, że mozna to napisać nie w 3 a w dwóch linijkach bo użyjesz chaina. A że się to debugguje c-----o to już tylko i wyłącznie twój problem ale kod jest "krótszy".
  • Odpowiedz
Tak mi teraz przeszła myśl o elektrodzie, stare byki dobrze wiedziały aby nie zawsze pomagać początkującym chroniąc swój rynek i zarobek. ( fakt że większego wpływu nie mieli na całość )
  • Odpowiedz
@guilmonn: nie muszę nigdzie dochodzić, bo już od bardzo dawna jestem w komfortowej sytuacji życiowej i nie muszę ci niczego udowadniać, r0baku xDDD. Wij się dalej. Wystarczyło uderzyć w stół i się r0bak zesrał, bo ktoś śmie pracować według własnych zasad i dalej wychodzić na swoje xD

żałosny umysł PeGieRus

żałosny umysł p0laka z----------a xDDD
  • Odpowiedz
  • 0
nie slyszalem jeszcze o takim informatyku, a nawet gdyby to jest ich tyle samo albo mniej niz lekarzy z powolania ktorzy od biednego nie beda zdzierac jak trzeba
  • Odpowiedz