Wpis z mikrobloga

#gielda #ubisoft

Dajcie mi jeden argument zeby w poniedzialek z rana nie wejść w tego śmiecicha. Mysle ze samo IP wiecej warte niż wycena spolki w tym momencie. Chyba ze ma jakies duze zobowiązania
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ar2r0: mam wrażenie że panika na ubi jest totalnie przegięta. Gracze to mega toksyczne środowisko więc na twiterze wybiło szambo ale prawda jest taka że firma potrzebuje porządnej restrukturyzacji i lepszego porządku korporacyjnego. Remake prince of persia był gównianej jakości, a seria watch dogs jest mało perspektywiczna jak za chwile wychodzi nowe GTA z którym ciężko konkurować.
  • Odpowiedz
@Konigstiger44: Widać, że o grach to wy nic nie wiecie. Ubi w tym momencie to firma która nadaje się tylko do zamknięcia. Nowe gry nie dadzą hajsu, tam jest tyle problemów, tego nie da się rozwiązać w chwilkę. Jak chcecie inwestować w gaming to w tym momencie pewniakiem jest tylko CDPR (Nawet większym niż Ttwo).
  • Odpowiedz
@ReganRphl: totalnie sie nie zgadzam, łaska graczy na pstryk koniu jeździ, większość nawet nie wie jakie studio produkuje jakie gry, moze poza największymi IPO. Sam nie mam ubisoftu, ale bardzo łatwo wyobrazić mi sobie ze UBI moze stworzyc jeden dobry tytuł który calkowicie odwróci narrację
  • Odpowiedz
@ar2r0: też się zastanawiam, ale chyba warto zaryzykować.

Co by nie mówić studio z świetnymi tytułami tylko, że dobrali się do niego menadżerowie z excelem
  • Odpowiedz