Wpis z mikrobloga

@model_trzy_zmianowy: arystokracja pracownicza zostaje zderzona z kapitalistyczną rzeczywistością przewagi negocjacyjnej pracodawcy nad pracownikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) zakładajcie i dołączajcie do związków zawodowych jak chcecie to powstrzymać misiaki
  • Odpowiedz
To zupełnie normalne. Ostatnie 10 lat trafiliśmy na górkę, bo było zapotrzebowanie. Kto był mądry to się przygotował na spadki, kto nie - spotkał się zbrutalną rzeczywistością z kredytem i bez perepsktyw lepszych zarobków w pracy na które się nastawiał ¯\(ツ)/¯

P. S.
Zapominasz, że pomimo, że zarobki powoli rosną, to koszty życia znacznie rosną, więc ostatecznie i tak wszyscy jesteśmy na minusie 🙃
  • Odpowiedz
A tymczasem zarobki osób zasobujących na b2b w sprintach pod olbrzymią presją czasu spadają cały czas od kilku lat XDDDDD

@model_trzy_zmianowy: Instytua danych z d--y :) W 2022 roku średnie zarobki na b2b to 17 366.00zł, a aktualnie to 21 960.00zł. Żródło:
https://bulldogjob.pl/it-report/2025/zarobki-w-it#general-zarobki-na-przestrzeni-lat-srednia_1

Niestety, ale jeszcze przez jakiś czas będziesz musiał czuć pieczenie d--y. Nie martw się, za jakiś czas na pewno się przyzwyczaisz, a może nawet to polubisz :)
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: nie rozumiem tej nagonki..nikt nie każe Ci siedzieć na etacie. Wywalają na b2b źle, ludzie sami idą na b2b też źle...
Zwykła zazdrość, a samemu można iść na b2b z wszystkimi plusami i minusami, ale lepiej jak gimnazjalista, pies ogrodnika ujadać bo ktoś wychodzi ze strefy komfortu za pare groszy więcej
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Zaraz po covidzie zmieniłem pracę. Nawet nie szukałem, sami się do mnie zgłosili. Nie dość, że warunki poprawiły mi się kosmicznie (praca 100% zdalna, gdy wcześniej była stacjonarna - w biurze byłem tylko kilka razy na spotkaniach-grillach integracyjnych, znacznie mniejsza presja czasowa, o wiele większy spokój ze wszystkim), to jeszcze pensja mi wzrosła w ciągu 2 lat ponad 2.5 raza. Musiałbym teraz przez chyba 15 lat nie dostać kompletnie
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Napisałeś, że wynagrodzenia na b2b spadają. Ja ci udowodniłem, że to nie prawda, bo rosną. Zamiast przyznać się do błędu, to robisz jakieś głupie fikołki.
Chcesz robić wielkie analizy, a nie potrafisz rozróżnić spadających zarobków od rosnących :D
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Więcej, widziałem w ubiegłym roku kilka podobnych wypowiedzi, którym też się w ostatnich latach mocno wypłata podniosła. Poza tym nawet jeśli średnia dla programistów spada, to wciąż jest 2-3 razy wyższa niż średnia dla innych, więc nie rozumiem kompletnie tej drwiny. Ja np. bardzo bym chciał, żeby wszyscy tyle zarabiali co ja. Wręcz mi wstyd trochę, że tak nie jest. Nie uważam, żebym zasługiwał na tyle więcej od wielu
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Stweirdziłęś, żę zarobki na b2b przez ostatnie 10 lat spadały, a ja raportami z ogólnopolskiego badania przeprowadzonego przez bulldogjob.pl udowodniłem, że zarobki na b2b rosły.
Czyli albo jesteś niedoinformowany, albo jesteś manipulanetm.
  • Odpowiedz
Jesli chodzi o IT - kto nie odłożył/zainwestował $ tylko ją przepierdzielił z czasów gdzie rekruterzy wysyłali po 10 ofert tygodiowo ten debil a trwało to z 4 lata....
  • Odpowiedz