Aktywne Wpisy
blinkarA +1468
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Variv +177
#usa #polska
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.

źródło: IMG_7326
Pobierz1. Badanie: „Not all emotions are created equal: the negativity bias…”
Silne emocje zapamiętujemy na dłużej i silniej z nami rezonują niż te pozytywne:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18444702/
Uzupełnienie badania i
Wniosek jest taki ze te wasze cierpienie jest na tyle małe i nieistotne, ze wygodniej wam żyć, a to juz podwaza to cale gadanie o robieniu dzieci.
Zrobienie dziecka jest niemoralne, bo zly swiat/cierpienie etc. a jednoczesnie ty sobie zyjesz
@garrincha94: być może jesteś po prostu jedną z tak zwanych pozytywnych, optymistycznych osób, którzy skutecznie odfiltrowują nieprzyjemne informacje, cierpienie uważają za niezbędne do rozwoju duchowego czy jakoś tak. No i fajnie.
Sedno w tym, że twój dzieciak może myśleć zupełnie inaczej i nie jest
@Dajzel: instynkt. Ale demografia już pięknie spada, oj spada ;)
Nie rozmawiamy o tym ze demografia spada :> Nie rozmawiamy o powodach dla ktorych demografia spada :> Nie wiem po co piszesz do mnie cos o czym w ogole nie dyskutowalem i jeszcze piszesz ze to ma cos wspolnego :> ;) ;>
Jedynie co sie pojawilo na temat to "instynkt", ale na to juz odpowiadalem innej osobie, wiec i ta twoja wypowiedz nie ma sensu w kontekscie tego co
@Marysiabaton: Nie jestem, nie znam takich, brzmi jak urojenia kim jestem.
"Sedno w tym, że twój dzieciak może myśleć zupełnie inaczej i nie jest to kwestia żadnego wychowania, wyłącznie chemia mózgu."
Oczywiście że mam olbrzymi wpływ na sposób patrzenia na
@garrincha94: jesteś. Uważasz, że życie jest przyjemne a obiektywnie nie jest. Życie to spełnianie potrzeb, których nie byłobyb, gdybyś się nie urodził i jest to fakt, nie podważysz go w żaden sposób. Twój mózg po prostu nie skupia się na tym fakcie, nie skupia się na fakcie, że codziennie musisz aktywnie wykonywać mnóstwo czynności, których jedyną funkcja jest uchronienie cię przed dyskomfortem. Nie skupia się na tym, że
@Dajzel: ależ to jest zupełnie bez znaczenia. Są tacy, którzy sami przyznają, że cierpią więcej niż odczuwaja przyjemności, ale widzą w tym jakiś sens. Chemia w mózgu. Możesz postawić obok siebie spełnionego zawodowo milionera z piękna rodziną i przyjaciółmi oraz zbierającego złom Hindusa bez nogi na obrzeżach Kalkuty i to frend z Indii może mieć bardziej pozytwne
Na temat chemii to akurat sie nie