Aktywne Wpisy

HalEmmerich +136
Zrobiłem to w imię nauki, żebyście wy nie musieli.
1. Pójdź do Lidla,
2. Wrzuć butelkę do automatu,
3. Weź bilecik,
4. Zrób zakupy,
1. Pójdź do Lidla,
2. Wrzuć butelkę do automatu,
3. Weź bilecik,
4. Zrób zakupy,
źródło: 20260113_083142
Pobierz
MonazoPL +47
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao W NOWIUTKIEJ PROMOCJI z dodatkowym 450 zł premii na
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao W NOWIUTKIEJ PROMOCJI z dodatkowym 450 zł premii na
źródło: pekao 450 zl za konto
Pobierz

źródło: IMG_7326
PobierzKurde, jakoś potężnego zaplecza finansowego nie dostałem a dalej nie wiem gdzie ten życiowy smutek i gdzie ta cała "walka"? Ehh...chyba jednak moje życie wygląda inaczej niż w antynatalistycznych wyobrażeniach...
A jeżeli w wieku starczym są moi rodzice i też żadnej
garrincha94: Bo antynataliści są skrajnymi neurotykami i swój zaburzony sposób myślenia ekstrapolują na całe społeczeństwo.
@garrincha94: ¯\(ツ)/¯
źródło: jLaD2KUoY3TuIsFg
PobierzTa są nad ludzie nie doświadczają takich rzeczy jak my antynatalistyczni śmiertelnicy
@galek: Nie. Wcale nie chcę tego powiedzieć, bo ocena tego jest technicznie niemożliwa. Wam się wydaje, że istnieje jakaś obiektywna linijka lub waga do ludzkiego szczęścia i rozpaczy według której można oszacować ich ilość, podczas gdy cierpienie i szczęście są zjawiskami relacyjnymi, narracyjnymi i tożsamościowymi, nieredukowalnymi do materialnych faktów.
Oczywiście że jest. Jeśli np złamiesz nogę i przez 2 pełne dni będziesz się wił z bólu to znaczy że te 2 dni są wypełnione bólem i cierpieniem.
Jest to pojęcie jak najbardziej
@auto_reply Mam taki pomysł, idź do 60/80 latków i się zapytaj ich co myślą o swoim życiu i czy fakt że im ciężej na starość oznacza żal, że w ogole sie
@galek: postrzeganie czegos tylko w kategoriach walka vs. przyjemność jak to zaprezentowałeś w tym wątku to wręcz salto logiczne