Aktywne Wpisy

Varin +205
Chłop dołączył jako senior do firmy software’owej w niszy InsurTech pół roku temu. (C#/.NET + SQL Server) 4 programistów, 4 Hindusów. Pierwsze pół roku nie wychylałem się - chciałem poznać firmę, ludzi, ich styl, procedury itd., więc brałem taski, które mi dawali, i obserwowałem.
Po jakimś czasie stało się jasne, że największym obecnie problemem firmy od strony technicznej jest to, że główny produkt, który - powiedzmy -analizuje i przetwarza raporty w Excelu, potrzebuje
Po jakimś czasie stało się jasne, że największym obecnie problemem firmy od strony technicznej jest to, że główny produkt, który - powiedzmy -analizuje i przetwarza raporty w Excelu, potrzebuje

arinkao +88
Morszczuk w stylu śródziemnomorskim.
Moja nowa ulubiona ryba. Biała, smaczna, mnóstwo mięska, nie za tłusta, nie za sucha, konkret kręgosłup łatwy do wyjęcia i mało ości.
Niebo w gębie. Polecam morszczuki miłośnikom rybków.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie
Moja nowa ulubiona ryba. Biała, smaczna, mnóstwo mięska, nie za tłusta, nie za sucha, konkret kręgosłup łatwy do wyjęcia i mało ości.
Niebo w gębie. Polecam morszczuki miłośnikom rybków.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie
źródło: 20260116_110501
Pobierz

źródło: IMG_7326
PobierzZapytam wprost, czy Twoja praca daje Ci więcej przyjemności czy wymaga więcej wysiłku niż daje pezyjemnosci ?
Albo coś jest czarne albo nie jest
Jeśli coś Ci nie daje przyjemności a muszi to robić aby przetrwać to można to nazwać walka
Ty jak zwykle chcesz rozmyć temat aby nic nie powiedzieć wprost
@galek: No czyli oddychanie traktujesz jak walkę. Masz porąbane definicje, nikt inny tak nie mysli ani nie mowi i nie widzisz ze prowadzi to do totalnych absurdów.
Dobra spoko
A dziesiątki tysięcy pracowników którzy pracują np na produkcji czy w supermarkecie na kasie też tak mają jak ty ?
Temat do zamknięcia
No pilka nożna sprawia mi przyjemność dlatego w nią gram.
Jeśli by mi nie plsprawiala to bym nie grał. Easy
To tylko w świecie gdzie istnieją obowiązki np. Szkolny lub pracy trzeba jakieś fikolki wymyślać
Przedstawiłeś rozumowanie na poziome10 latka
@galek: pewnie nie, i co z tego wg Ciebie wynika?
Stwierdziles, ze jest to mierzalne, jasno okresliles to "albo coś jest czafne albo nie jest"
Zatem biorac to pod uwage wychodzi prosty wniosek, ze wiekszosc ludzi jednak ma wystarczajaco duzo przyjemnosci w przeciwienstwie do cierpienia skoro masowo nie popelniaja samobojstwa. To samo z toba.
Hmm jak myślisz?
No ale nieporadnie uciekasz od tematu.
Czyli większość ludzi ma z życiu więcej wysiłku niż przyjemności
Czym to powinno skutkować?
Jeśli mnie boli nogą przez 20 h a doba ma 24 to znaczy że dzień upłynął mi w większości pod znakiem bólu nogi
Ty wiesz co to logika i matematyka ?
@
Ok to zrób to co postulujesz i później zacznij komentować