@maniek74: jesteś trollem bo nikt nie powiedział ile ta pozycję miałem, czy z niej wyszedłem szybko bo jednak okazała się błędna. Każdy musi mieć swój rozum.
ty manipulujesz tak, żeby przedstawić mnie w jak najgorszym świetle i kiedy widac ewidentną manipulacje, to jest to bez znaczenia. No ale niech inni widzą jak to Peninsula jest zawieszona albo jak to straciłem przez półtora roku na obligacjach, skoro mam 30% zysku w
@tom-ek12333 naganiales na wejście w ta spółkę linkując do tego artykuł o niej ze swojego g---o-bloga a jak spółka poszla w kibel i zawiesili jej notowania, to zniknąłeś z tagu na jakiś czas, zacząłeś procedurę usuwania konta a bloga skasowałeś, nie wypieraj się, bo starsi uzytkownicy tagu to pamiętają i są wpisy na ten temat, gdzie ciśnięta była z tego beka. Podobnie było z naganianiem na TLT dwa lata temu. Już
@KrachSmieciuchIndex: jeżeli ktoś nie rozumie mechanizmów giełdowych na bardzo niskim poziomie i nie ma odpowiednich predyspozycji i czasu żeby się ich nauczyć (czyli 95% społeczeństwa) to jedynie co może zrobić to kupić etf na cały świat/ poszczególne giełdy lub wykupić kopiowanie ruchów ale myślę że jednak ETF na cały świat jest lepszy. Jeżeli będzie mimo to grał na giełdzie lub pisał kocopoły w internecie to ZAWSZE na końcu przegra kasę
@tom-ek12333: o kurczę to dużo trzeba kupić żeby ta opłata 20$ była mało znacząca. Tak za 2000$ to stanowi wtedy 2% wartości więc pasowałby z 20 000$ postawić aby zejść z opłata do 0,2%
@balbezaur: bo jest to najcięższy kaliber który w razie kiedy się pomylę wyrządzi mi najwięcej szkody ale jak będę miał rację, to da mi nawet do 1000% zwrotu jeżeli stopy długoterminowe spadną w okolice 0 (ZIRP lub NIRP).
Zwykłe TLT to dla mnie za mało, bo może dać mi max 100% zysku.
mam już dość p---------a tego orangutana, odechciewa mi się dawać info na tagach, czuje pierwotne obrzydzenie do tego chama jestem prawusem ale k---a skręca mnie na myśl że ktokolwiek z prawicy tą abominacje popiera
Każdy musi mieć swój rozum.
ty manipulujesz tak, żeby przedstawić mnie w jak najgorszym świetle i kiedy widac ewidentną manipulacje, to jest to bez znaczenia. No ale niech inni widzą jak to Peninsula jest zawieszona albo jak to straciłem przez półtora roku na obligacjach, skoro mam 30% zysku w
Jednak czemu sprzedałeś zamiast dobierać taniej? Chciałeś gdzieś indziej zarobić więcej?
źródło: Screenshot_20260116_071759
PobierzAlternatywa jest etf Dtla idtl tlt
Za bloga przyszło mi 200zl za odświeżenie umowy, był napisany w złej technologii (django zamiast react na froncie) i porzuciłem temat.
Dla mniejszych kwot zostaje tlt dtla idtl lub jakiś etf ultra long bonds
Zwykłe TLT to dla mnie za mało, bo może dać mi max 100% zysku.