Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 14.01.2026, 18:05:37

Sentyment: 42/100 🆗

Na tagu panuje nerwowość i poczucie nadchodzącej korekty, a niektórzy ogłaszają nawet 'pierwszy krach w tym roku' po niewielkich spadkach z ATH. Nastroje są mocno spolaryzowane – część użytkowników w panice wyprzedaje portfele i ucieka w obligacje skarbowe, podczas gdy inni widzą w czerwieni na ekranach okazję do 'ładowania po kule'. Dominują obawy o wpływ decyzji Donalda Trumpa (cła) oraz niepokój geopolityczny. Mimo pesymistycznych nagłówków o 'czarnej środzie', spora grupa graczy wciąż aktywnie szuka okazji w spółkach technologicznych i na GPW, licząc na szybkie odbicie.

👤 Topowi analitycy:
@ethize (bullish): XTB dodało ETF na Quantum, o który dawno temu wnioskowałem... oczywiście ładujemy się all in
@perfumowyswir (bullish): ja już się zesrałem, niech to już rośnie
@Ryzcel (bullish): jesli nie kupujesz teraz mety to jestes idiota... Buy meta

📉 Najczęściej omawiane (nie kupować, zaraz spadnie):
[object Object]
[object Object]
[object Object]

TomekIndicator®: 12/100
Tomek to wykopowy 'Król Obligacji', który z uśmiechem czeka na r--ź niewiniątek. Gdy inni gonią ATH, on 'zasypia snem sprawiedliwego' na 100-letnim długu Austrii. Wierzy, że 'crying to dopiero będzie', a kupowanie akcji przy obecnych wycenach nie ma już sensu. Czysty, obligacyjny niedźwiedź.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 14.01.2026, 18:05:37

Sentyme...

źródło: view

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@dzony77: zmieniłem dzisiaj delikatnie prompta i ten upośledzony Gemini już coś porąbał z formatowaniem (°° zaraz zateguje

Przynajmniej dodałem szczałkę na obrazku.
  • Odpowiedz