Aktywne Wpisy

lubie-sernik +203
źródło: 1000056710
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000056710
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@mirko_anonim: to już wolałbym być kierowcą
Tak czytam i słyszę to narzekanie na pracę na tirach.
I aż nie wierzę, albo mam inne podejście do życia, albo nie przepierdzielam kasy, albo żyje w jakimś równoległym świecie.
Ja siedzę w
@Pavulon12345 Nie wiem czy to jest dobry pomysł
Jeszcze w wojsku są teoretycznie różne formacje, ale policja to głównie praca z ludźmi, i to najgorszego
@ArchDelux: akurat UK ma najlepsze warunki dla tirowcow, najniższe podatki,
W mojej firmie kontraktowi na UOP pracują 9-10 godzin,
A ja podwykonawca kończę robotę nawet po 7:30-8 godzinach mimo że mamy zapłacone jak za 10 godzin,
No ale coś za coś oni maja stabilne 5dni
@ArchDelux: W sensie ze pracodawca jak widzi ze pracownik mial lajtowy dzien, To NAKAZUJE mu zapisac ten dzien jako urlop?
I mimo ze byl w pracy to traci jeden dzien z puli dni urlopowych??( ಠ_ಠ)
@ArchDelux: Aha czyli nie pojawia sie fizycznie w pracy,
Taka robota gdzie ma wady uop i wady bycia
Pewnie może, ale nikt nigdy
Ale ja jednak wole mimimum 1 miesiac ciagiem wolnego w roku a skoro pracodawca by mi tak podbieral i potem nie chcial dac bezplatngeo wolnego to bym raczej tam nie wytrzymal,
Zycie to nie tylko praca, ja swoja
@adamsowaanon: pewnie, że ich wybór i mogą odejść (czyli tzw. szukanie jelenia w wykonaniu pracodawcy), no ale rzecz w tym, że wg Twojego opisu wg mnie masz po prostu komfortowe albo normalne warunki, ja znam coś z drugiej strony
Dodatkowo 5 lat temu jak zaczalem byc podwykonawca to z szefem co mi zleca prace mam niepisany uklad dzentelmenski ze w zime styczen - marzec jak jest malo roboty to spadam z uk, potem w maju.czerwcu wezme moze 1-2 tyg wolnego, i potem czerwiec-pazdziernik nie biore raczej wcale wolnego bo jest