Aktywne Wpisy

SoundsGoodMan +139
Spadł śnieg, przygotujcie się na wysyp wykopowych mistrzów kierownicy narzekających, że ludzie dostosowują prędkość do warunków na drodze i umiejętności i jakby nie zawalidrogi jadące 30km/h to oni by lecieli przez miasto jak Colin McRae, tylko dajcie im puste ulice (i siano wzdłuż ulicy, aby było w co bezpiecznie przywalić, bo zderzaki do 15 letniego bmw ciężko już dostać) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wroclaw #pogoda
#wroclaw #pogoda

josedra52 +257
Najlepiej to zakazać całkowicie importu płodów rolnych do Polski i wtedy będzie git. ( ͡º ͜ʖ͡º)
#rolnictwo #heheszki #konfederacja
#rolnictwo #heheszki #konfederacja
źródło: image
Pobierz

Posiadam krzesła drewniane których nóżki stykają się z podłogą ‘pod kątem’.
Niestety powoduje to problem z filcami i rysowaniem podłogi. Na początku podkleiłem gruby filc i długi czas to starczało jednak zaczął się przesuwać przy ruchach krzesła i koniec końców zawsze kant nogi wgniata podłogę.
Potem pomyślałem o filcach z gumowymi ‘rękawkami’ naciąganymi na nogi. W sklepie znalazłem jakieś w horrendalnych cenach (np. 4 filce za 16 zł) więc zdecydowałem się na zamówienie z Temu. Wziąłem najmniejsze żeby jak najlepiej przylegały do nóg ale wytrzymały z tydzień i guma zaczęła się rwać.
Ucięcie nóg u stolarza nie wchodzi w grę.
Ma ktoś podobne krzesła i rozwiązał problem?
Zastanawiam się czy te porządne gumowe filce za dużo więcej PLNów wytrzymają dłużej? Ma ktoś coś godnego do polecenia?
A może zamówiłem za małe i stąd te szybkie rwanie?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie kogoś kto przerabiał podobne krzesła. Dzięki :)
#budujzwykopem #budowadomu #remontujzwykopem #mieszkanie
źródło: gmail_images20251229_193919
Pobierzźródło: 1000015230
Pobierzźródło: 1000015229
Pobierzźródło: dbca2d4499be1d96febc5a1941f46fdfbf2816f8_1024_1024
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Porządnie skracałem nogi od hokerów od mojego stolarza i pomimo sprzętu i wiedzy wiem jak to ostatecznie wygląda (idealnie nie jest) więc nie chce tych skracac (i ich dodatkowo obnizac) a szukam innych alternatyw
A jeżdżenie po papierze ściernym zrobi mi sieczke na krawedziach i każde krzesło będzie dupnie wyglądać
Ale żeby to miało sens spod nóg krzesła musi przylegać równo do podłogi