Wpis z mikrobloga

364 684 + 45 = 364 729

Trudno w taką pogodę (wiatr morderca!) wybrać się na rower, a na dodatek rekord już pobity, to i motywacja spadła. Do tego doszły dziś piszczące okładziny, a w hamulcach tarczowych jeszcze nie dłubałem i nie wiem, jakie niespodzianki mnie czekają. Na filmikach wygląda prosto, ale jak już się za to zabierzesz, zaczynają się schody. W związku z tym mam #pytanie. Jakie klocki kupić do szosy Sensa Romagna i czy to rzeczywiście jest łatwe i na co zwrócić uwagę, żeby sobie problemów nie narobić?

#rowerowyrownik #rower #szosa

Skrypt | Statystyki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jerzu: okładziny do tarczy (patrz tarcza) + puszka ulubionego napoju i wycinasz na tarcze, robisz przymiar na tarcze, wkładasz między tarczę okładzinę/ klocek, luzujesz na śrubach całość hamulca (dwie), kręcisz kolem, zaciskasz klamkę, dokręcasz, puszczasz klamki. kręcisz kołem
  • Odpowiedz
@Jerzu: regulacja i puszka to odstęp miedzy tarczą i okładziną. 1 nie zaciskaj klamek. Wyciągasz/Wkładasz okładzinę. Luzujesz całość H,kręcisz koło, wkładasz puszkę tarcza/zacisk, dokręcasz, puszczasz, wyciągasz puszkę, kręcisz kołem i ewentualnie korygujesz. Na koniec wiadomo czyszczenie tarczy najtańszym sprejem do hamulców za parę złociszy ;)
  • Odpowiedz
@Jerzu: Panie Jerzu, tutaj fachowiec tłumaczy, bo pewnie bedzie problem z ocieraniem przy wymianie okładzin, jest polski dubbing, pozdrawiam.
T1001 - @Jerzu: Panie Jerzu, tutaj fachowiec tłumaczy, bo pewnie bedzie problem z oci...
  • Odpowiedz
@Jerzu: Skorzystaj z poradników na kanale park tool. Zmieniałem klocki z 20 razy i nie mam pojęcia o co chodzi w sposobie podanym wyżej z kombinowanie z jakąś puszką etc. Wyjmujesz stare klocki, czyścisz i "resetujesz", rozszerzasz zaciski, wkładasz nowe klocki i w 9/10 przypadków działa. Jeżeli nowe klocki ocierają - regulujesz tak jak na filmie który wkleił T1001 wyżej. Potem warto dotrzeć nowe klocki. Robi się to tak, że
dybligliniaczek - @Jerzu: Skorzystaj z poradników na kanale park tool. Zmieniałem klo...
  • Odpowiedz