Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +47
Pamiętajcie, aby przy dzisiejszych upałach dobrze się nawadniać, bo można się łatwo odwodnić. Ehh cholerna unia i ich nakrętki, a już było ciepło, już było dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#klimat, #planetaplonie
#klimat, #planetaplonie
źródło: 17712203402108476719409462756657
Pobierz
Urynowyurynator +178
Ja p------e i znowu poniedziałek i do roboty. Jak ludzie potrafią chodzić latami do kołchozow i się nie z-----c to jest niepojęte. W autobusach każdy ma minę jakby jechał do obozu koncentracyjnego.
Gdyby ci ludzie zaczęli analizować swoje życie i się choć przez chwilę zastanawiać nad sensem tego wszystkiego to by zaczęli skakać z okien jeden po drugim.
#kolchoz #antynatalizm
Gdyby ci ludzie zaczęli analizować swoje życie i się choć przez chwilę zastanawiać nad sensem tego wszystkiego to by zaczęli skakać z okien jeden po drugim.
#kolchoz #antynatalizm

źródło: image
PobierzA jak jemu zostanie coś między zębami i przejdzie na moją stronę i wtedy to połknie?
Zależy jaki rodzaj dyspensy został udzielony. Dyspensa może zostać udzielona na terytorium lub na osoby, albo najczęściej na oba jednocześnie.
@paw1470 a czemu niby sensu nie ma? Biskup wydaje dekrety zgodnie z właściwością swojej diecezji. Gmina też uchwala własne stawki podatku od nieruchomości, a jeśli działka sąsiada leży już w innej gminie to
Dlaczego jeden może a drugi ma grzech?
A nie wykręcam się
@timek1119: Ale ja nie pytam dlaczego tylko czy właśnie tak jest.
Bo dla mnie to jest absurdalne. Dla Ciebie nie? Myślisz, że Bogu te 100 metrów robi różnicę?
Odsyłam do kanonów 1249-1252
Sprowadzanie tego do „100 metrów” jest chybione. Nie chodzi o geografię, tylko o porządek kościelny. Bóg nie liczy metrów, ale Kościół działa wobec określonych zasad. To
Odwracasz kota ogonem.
100 metrów nie jest chybione. W praktyce dokładnie tak jest. Co do metra nawet. Skoro Bóg nie liczy metrów i pewnie ma w nosie granice diecezji to po cholerę takie prawo?
Po co zatem obowiązuje ten post jak jest absurdalny i Bóg ma go w nosie?