Wpis z mikrobloga

• 2
@2serious: Ale wchodzą w tych strojach również na płytę reaktora, do pomieszczeń z basenem na wypalone paliwo a wiem po sobie, że tam łatwo taki ciuch ubrudzić ;) Ogólnie te ciuchy nigdy nie opuszczają terenu elektrowni. Jak są nieskażone to lecą do prania i na półkę do późniejszego wykorzystania. Po kontakcie z radioaktywnymi materiałami stają się odpadem, podobnie jak narzędzia, rękawice i sprzęt, które kwalifikują się jako odpady o małej
  • Odpowiedz
@Sweet-Jesus: Do basenu nie wchodzi się w ubraniu 😁
Wciąż myślę, że to głównie świecka tradycja i nic by nie zmieniło inne wdzianko. Osobiście mi się bardzo podoba ten styl na piekarza, robi klimat.
Widziałem ujęcia, choć może to jakiś film(?) z amerykańskiej elektrowni
gdzie chodzili w czarnych koszulach.
Jak w magazynie ziemniaków
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@2serious: W amerykańskich EJ jeszcze nie byłem to w sumie nie sprawdzałem w jakich oni tam wdziankach chodzą ale te w Czarnobylskiej EJ i Ignalińskiej EJ chciałbym mieć na stanie jako cosplay atomowego piekarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

btw. do pomieszczenia z basenem na wypalone paliwo właziliśmy i tam niestety nogawki oraz rękawy można łatwo skazić jeśli ciekawość tego miejsca będzie zbyt duża.
Sweet-Jesus - @2serious: W amerykańskich EJ jeszcze nie byłem to w sumie nie sprawdza...

źródło: 485142964_1057223523104807_4783857040240451472_n

Pobierz
  • Odpowiedz