Wpis z mikrobloga

Jak tam wygląda sytuacja z ustawą o pip? Wejdzie/nie wejdzie w 2026? Podobno ZUS zaczyna pracę nad jakimś algorytmem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Biorąc pod uwagę jak wygląda e-zus średnio to widzę. Ktoś wie coś więcej na ten temat? Pakujecie się już? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programista15k #pracait #b2b
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xxdakee: rozszerzam działalność o inny profil, będę miał 3 typy usług w ramach działalności, problem jedynie pozostaje że kontrakt b2b IT będzie stanowił 90% dochodu około jak nie 95% ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

W razie czego będę się bronił tym, że kontrakt IT realizuje rano i wieczorem a w ciągu dnia
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: @elo_kebab poprzednie lata n------------e jednego klienta i teraz w popłochu dodajecie jakieś inne rzeczy , wcale nie podejrzane xD

@kula_w_dupie: no i co z tego? i tak wycofali się z karami wstecznymi za 5 lat, będą kary max za rok wstecz a ustawa wejdzie od stycznia 2027 więc bezpiecznie dla mnie.

A ty się nie pruj do mnie tylko kombinuj ( ͡°( ͡°
  • Odpowiedz
poprzednie lata n------------e jednego klienta i teraz w popłochu dodajecie jakieś inne rzeczy , wcale nie podejrzane xD

@kula_w_dupie No i?
Pracowałem dla tego klienta zdalnie z USA, z Kanady, Malty i Tajlandii.
Na Uop też sobie możesz tak skakać po różnych krajach nie będąc prawie pół roku w kraju oraz nie otrzymując za to żadnej diety?
Bo śmiem wątpić. Co więcej jest to sprzeczne z prawem.
  • Odpowiedz