Wpis z mikrobloga

@H_Moody: uwierz mi, w korpo chłopy w 99% mają w------e na mikołajki firmowe i inny badziew. Zrobić swoje, spalić paczkę szlugów, poświęcić 10 minut na rozmowę z typem obok o meczu/autach/grach i iść do domu
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: To też świetnie obrazuje, skąd bierze się to przeświadczenie, że dziś mamy wyższe bezrobocie, niż to, które wskazują statystyki. Na wykopie, reddit czy X ciągle wpisy o tym, że ktoś szuka „roboty w korpo” już pół roku i nie może znaleźć. Problem w tym, że ci ludzie mają 10 lat exp, a sami nie wiedzą czym się konkretnie zajmowali lol.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: śmiechy śmiechami, ale jak już robią te secret santa w robocie to czemu ktoś nie może kupić po prostu czekolady czy nawet żelu pod prysznic xD ja dosłownie 3 lata z rzędu dostawałem śmieci, które od razu lądowały w koszu:

- pluszowego pajaca
- "śmieszne" bokserki
- szczęka na zęby do boksu (wtf xD)
  • Odpowiedz
Nowoczesne korpo to żowskie przedszkola dla dorosłych kobiet aby nie miały czasu na dzieci.

@SzubiDubiDu: I dlatego jest to jedne z miejsc w których mają największe wsparcie na macierzyńskim wykraczające nawet poza kodeks pracy?
  • Odpowiedz