Wpis z mikrobloga

Nie dostajesz samych wulgarnych komentarzy, dostajesz takie jaki jest poziom wykopu. Napisz na reddicie to zobaczysz czy są inne odpowiedzi na Twój problem.
Ja byłam w związku z facetem który był mojego wzrostu (sama mam 170) więc musisz znaleźć kobietę która będzie miała do tego podobne podejście. Zobacz, że jakbyś miał 160 cm to miałbyś jeszcze ciężej w życiu.
Pod względem charakteru nikt nie jest idealny więc też nie zaszkodzi jakbyś spojrzał
  • Odpowiedz
  • 23
@TracyMosby:

Nie dostajesz samych wulgarnych komentarzy, dostajesz takie jaki jest poziom wykopu. Napisz na reddicie to zobaczysz czy są inne odpowiedzi na Twój problem.

Szukałem na Reddicie, to tam z kolei masz albo passive aggressive, albo zbywanie problemu. Większość komentarzy sprowadza się
  • Odpowiedz
  • 24
@Alzena: Tylko to nie są racjonalne komentarze. To jest d-----------e komuś.

W czym mają pomóc uwagi, w stylu:
- Pewnie jesteś p----------y.
- Problem nie istnieje i sobie ubzdurałeś (choć są badania na to)

I generalnie, każdy komentarz sprowadza się do rady: "chodzi o ciebie i wzrost nie ma nic do rzeczy", a jak słyszysz któryś raz w roku, jak ktoś szydzi z twojego wzrostu, to masz to po prostu
  • Odpowiedz
@TheDziobaker oczywiście, jeśli ktoś jest zwyczajnie chamski i wulgarny to zdecydowanie nie popieram. I zgadzam się z tym, że GENERALNIE przystojnym, atrakcyjnym ludziom - czyli w tym przypadku wysokim i z dobrą twarzą facetom - będzie łatwiej poderwać ładną kobietę. Nikt nie twierdzi że to nieprawda. Ale zwalanie ciągłych niepowodzeń WYŁĄCZNIE na niski wzrost, bez jakiejkolwiek refleksji nad innymi czynnikami, które mogą odstraszać od Ciebie potencjalne partnerki, to też zupełnie co
  • Odpowiedz
  • 20
@Alzena:

Ale zwalanie ciągłych niepowodzeń WYŁĄCZNIE na niski wzrost, bez jakiejkolwiek refleksji nad innymi czynnikami, które mogą odstraszać od Ciebie potencjalne partnerki, to też zupełnie co innego.

I standardowo: masz kiepski charakter. To już się nudne robi. Nawet nie wiesz, czy mam ciągle niepowodzenia. Nigdzie tego nie napisałem, ale jednak czujesz potrzebę, aby to zasugerować i zbyć moje odczucia tekstem, że jednak charakter. Trochę empatii.

Czy tak trudno
  • Odpowiedz
@TheDziobaker: To jest fakt niezaprzeczalny, że manlet jest w dupie, ale normiki zawsze będą cię gaslightować, bo dla nich liczy się tylko własny wizerunek (maska), a nie rzeczywistość. Niepełnosprawnych itp. też się gaslightuje, bo nie ma im co innego powiedzieć.

Dlatego lepiej nie oczekuj, że ktoś nad tobą będzie się użalał i zaakceptuj, że "it's over", "it never began" i "it is what it is". Najlepiej żyć po swojemu z
  • Odpowiedz
  • 15
@TheDziobaker to teraz posłuchaj uważnie. Próbuje wyjaśnić ci mechanizmu, który widać w dyskusjach na wykopie niezależnie od tego kim jesteś i jakie masz doświadczenia. Zwróciłam uwagę że redukujesz złożony proces relacj do jednego parametru. Empatia nie polega na bezrefleksyjnym przyklepywaniu dowolnego wyjaśnienia. Jeśli próba wskazania ci innych czynników jest odczytywana przez ciebie jako atak, to problemem nie jest brak empatii tylko to, że traktujesz to jak personalny zarzut.

I jeszcze jedno
  • Odpowiedz
  • 12
@Alzena:

Zwróciłam uwagę że redukujesz złożony proces relacj do jednego parametru. Empatia nie polega na bezrefleksyjnym przyklepywaniu dowolnego wyjaśnienia.

Gdzie tak napisałem? Napisałam jedynie, że jest
  • Odpowiedz
@TheDziobaker jeśli ktoś konsekwentnie wraca do jednego czynnika jako osi problemu, to naturalne jest zwrócenie uwagi, że relacje są wielowymiarowe. To nie jest dopisywanie intencji, tylko odnoszenie się do narracji, którą SAM budujesz. I nigdzie nie padło „masz zły charakter” jako etykieta - to Ty próbę opisania sposobu reagowania automatycznie zamieniasz w atak personalny. Krytyka mechanizmu komunikacji to nie to samo co ocena człowieka. Jeśli każda taka uwaga jest odbierana jak
  • Odpowiedz
  • 19
@Alzena:

jeśli ktoś konsekwentnie wraca do jednego czynnika jako osi problemu, to naturalne jest zwrócenie uwagi,

WTF? Przecież to Ty wracasz ciągłe do tego samego i to Ty implikujesz jakieś rzeczy których w ogóle nie
  • Odpowiedz
@TheDziobaker tak, niskim facetom może byc trudniej niż wysokim przystojniakom. Wymiana zdań z tobą utwierdziła mnie w tym, dlaczego tak wielu wykopówiczów z kilku tagów narzeka na trudności w nawiązywaniu relacji. Powodzenia w szukaniu partnerki lub szczęścia, jeśli takową masz.
  • Odpowiedz
  • 21
@Alzena:

Wymiana zdań z tobą utwierdziła mnie w tym, dlaczego tak wielu wykopówiczów z kilku tagów narzeka na trudności w nawiązywaniu relacji.

I kolejny passive-aggressive. Co Cie utwierdziło w przekonamiu? Że prosiłem Cie abyś zmieniła temat i miałaś to w dupie?

Zamiast dawać mi rady o charakterze, przyjrzyj się swojemu.
  • Odpowiedz
przyjrzyj się swojemu.

klasyczna forma passive-aggressive. Zawoalowany osąd, przerzucenie winy. To dokładnie ten sam mechanizm, który ty już kilka razy zarzuciłeś mi xD

Chcesz dalej dyskutować czy ci wystarczy?
  • Odpowiedz