Wpis z mikrobloga

Karambol na s19 w którym brało udział 18 samochodów spowodowany był przez baranów wyznających zasadę "wolno=bezpiecznie" i jadących 40kmh lewym pasem bo przecież prawy pas ich parzy a więcej niż 40kmh jechać to kto widział. Miernoty drogowe poraz kolejny stwarzają gigantyczne zagrożenie na drodze a w mediach jakoś o tym cisza
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 49
@bArrek: daj nagranie bo widziałem tylko fotki i jak ktoś jechał więcej w tej mgle niż 50km na godzinę to zdecydowany wariat, na fotach widoczność na 30 metrów.
  • Odpowiedz
  • 45
@lobo: może bym jechał może bym nie jechał, na pewno nie lewym pasem. Ale tu właśnie widać podstawowy problem - głupie myślenie że "przecież nie da się jechać więcej niż ja jadę" a w takich warunkach ta prędkość jazdy będzie bardzo zróżnicowana jeden będzie jechał poniżej 30kmh a drugi będzie jechał 60kmh gdyby wszyscy jechali prawym pasem to człowiek jadący 60kmh co nie jest jakąś zawrotną prędkościa ma miejsce na
  • Odpowiedz
  • 1072
@bArrek: a wystarczy mądrym być i odstęp trzymać ale w u nas to zawsze jak jeden w coś uderzy to musi mu 5 szybkich ale bezpiecznych w dupę wjechać bo przecież w ich głowie jak się jedzie na zderzaku to się jedzie szybciej
  • Odpowiedz
  • 107
@bArrek: prawy pas stał/toczył się, osoby na lewym poruszały się szybciej niż na prawym, nie jechałbym więcej niż prędkość pozwalająca mi się zatrzymać - moja reakcja odnośnie tego co widzę. A tak na oko na tych nagraniach to 50km to już by była bardzo duża prędkość bo dosłownie nie widać nic. Twoja prędkość na drodze ma być taka abyś nawet jakbyś zobaczył nieruchomy samochód na swoim pasie miał czas się
  • Odpowiedz
@bArrek: no maksymalny możliwy nie mam miarki w oczach ale taki żeby w takiej sytuacji ledwo widzieć samochód poprzedzający i jechać z prędkością która pozwoli mi się zatrzymać z zapasem jak największym
  • Odpowiedz
@bArrek:

człowiek jadący 60kmh co nie jest jakąś zawrotną prędkościa ma miejsce na reakcje

w życiu nie chodzi o to żeby pójść na rękę tym mniej odpowiedzialnym tylko ich edukować żeby mądrzejsi byli
  • Odpowiedz
  • 8
@vieniasn:

w życiu nie chodzi o to żeby pójść na rękę tym mniej odpowiedzialnym tylko ich edukować żeby mądrzejsi byli

Blokowanie lewego pasa to nie uczenie innych żeby byli mądrzejsi tylko samemu bycie głupim
  • Odpowiedz
@lobo: przecież ten co nagrał ten film który podlinkowales to jakiś idiota, bez powodu zatrzymał się na ekspresówce na lewym pasie nie mając żadnych samochodów przed sobą, powinno się dożywotnio zabierać prawo jazdy takim mongołom
  • Odpowiedz
@bArrek: no ten na nagraniu zrobił dziwnie ale lewy pas służy do wyprzedzania więc jak w takich warunkach prawy jedzie 40 to normalną prędkością będzie 50-60 na lewym a nie wzium jak ta skoda
  • Odpowiedz