@fidelio-fidelio: A nawet nie pytaj mnie pan o samoloty 10km na ziemią lecace 900km/h... Kiedyś to było, dobrze wychowane klaczki, stangret, karoca, trochę służby i podróże były bezpieczne. Do czasu wynalezienia silnika parowego nie było ani jednej katastrofy kolejowej, lotniczej czy drogowej. Przypadek?
@fidelio-fidelio: On woli w warunkach przewidywalnych xD Wiem, że z PKP róznie bywa, ale zawsze mi się wydawało, że zachowanie pojazdu poruszającego się po szynach w miarę łatwo przewidzieć ( ͡º͜ʖ͡º)
Swoją drogą znacznie sensowniej byłoby się przyczepić do tego, że rzucamy się od razu na to 350 km/h, co wymusza konkretną geometrię tras i mniej stacji, gdy modernizacja aktualnych tras plus kilka szybkich
@fidelio-fidelio: polska prawica wmawia wam że Polacy nie zasługują na szybką kolej a tu chodzi tylko o układy i układziki. Newag i pesa nie są konkurencyjni w takich prędkościach więc co na to polak z wielkiej polski? Pojedzie wolniej bo w końcu polskie a prezes się im śmieje w twarz wypłacając sobie milionowe premie wsiadając do prywatnego helikoptera ktory jest 2x szybszy niż jego pociag xD
@fidelio-fidelio: Temu panu następnym razem proszę podstawić furmankę, a nie auto służbowe. Nie będzie jeździł nie wiadomo jak szybko metalową puszką pełną łatwopalnych substancji...
@fidelio-fidelio no dobra, ale pomijając debilny pisowski argument - po co nam pociągi na 350 km/h? Na trasie Kraków-Warszawa przekłada się to maksymalnie na 11 minut oszczędności, a realnie pewnie max połowę z tego. Gdyby teoretycznie stworzono linię Warszawa-Wrocław na planowane 300 km/h, to mamy szalone max 12 minut oszczędności. Przy czym to totalna fantazja, bo zanim pojawi się jakiś znacząco długi odcinek torów nadających się choćby na 300 km/h to
źródło: 1000114093
PobierzA nawet nie pytaj mnie pan o samoloty 10km na ziemią lecace 900km/h...
Kiedyś to było, dobrze wychowane klaczki, stangret, karoca, trochę służby i podróże były bezpieczne. Do czasu wynalezienia silnika parowego nie było ani jednej katastrofy kolejowej, lotniczej czy drogowej. Przypadek?
Swoją drogą znacznie sensowniej byłoby się przyczepić do tego, że rzucamy się od razu na to 350 km/h, co wymusza konkretną geometrię tras i mniej stacji, gdy modernizacja aktualnych tras plus kilka szybkich
- Po co panu mózg
- Sławie nim Kaczyńskiego
tabletowy mówi prawdę, od tak szybkiej jazdy pociągiem oczy się skośne robią ( ͡° ͜ʖ ͡°)