Wpis z mikrobloga

W całym tym społeczeństwie już chyba nie chodzi o przekraczanie prędkości, palenie na balkonach czy trzymanie szczekających psów w mieszkaniach. Tylko bezczelność ludzi. Liczy się tylko ja i mój czubek nosa.

A BO SAMOCHODY SĄ NOWSZE I BEZPIECZNIEJSZE
No ale jak jeb**iesz człowieka to ten nowszy nie jest. Poza tym większa prędkość to większy hałas i spalanie

MÓJ BALKON I BĘDĘ NA NIM ROBIŁ CO BĘDĘ CHCIAŁ
To trzymaj dym ze swojego papierosa na swoim balkonie. Ludzie chcą korzystać ze świeżego powietrza

NO ALE NIE MAM Z KIM ZOSTAWIĆ PSA NA 10H DZIENNIE
A nie dało się tego przewidzieć przed wzięciem psa?

żyjemy w społeczeńswie
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qurvinox:

BO SAMOCHODY SĄ NOWSZE I BEZPIECZNIEJSZE

dzięki temu mamy na drogach wyścig zbrojeń samochód musi być teraz ogromny musi być bezpiecznym czołgiem ja muszę siedzieć najwyżej w moim 2.5 tonowym suvie (a potem się zablokować na parkingu)
  • Odpowiedz
@Qurvinox: każdy gra główną rolę w swoim filmie a Ty mu tylko przeszkadzasz ( ͡° ͜ʖ ͡°) co jest o tyle zabawne, że jako gatunek osiągnęliśmy postęp dzięki współpracy już na etapie plemion zbieracko-łowieckich. No ale kapitalis, covid, social media - wygląda jakby miało być tylko gorzej
  • Odpowiedz
@Qurvinox: w Polsce nie miała czasu wykształcić się kultura mieszczańska, bo ta klasa praktycznie nie istniała. U nas się uprawia złotą wolność szlachecką, bo trzy czwarte narodu uważa, z pochodzi w prostej linii od sarmatów, a szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie.

W rzeczywistości oczywiście większość pochodzi z chłopstwa i pomimo upływu pokoleń nie była w stanie przywyknąć do życia pomiędzy innymi ludźmi. Na dodatek zachowali w sobie typową dla chłopstwa
  • Odpowiedz
dzięki temu mamy na drogach wyścig zbrojeń samochód musi być teraz ogromny musi być bezpiecznym czołgiem ja muszę siedzieć najwyżej w moim 2.5 tonowym suvie

@vieniasn: suvy są passe. Teraz Dodge Ram to takie minimum do miasta xD
  • Odpowiedz
MÓJ BALKON I BĘDĘ NA NIM ROBIŁ CO BĘDĘ CHCIAŁ

To trzymaj dym ze swojego papierosa na swoim balkonie. Ludzie chcą korzystać ze świeżego powietrza

@Qurvinox: No a mi się nie podoba jak:
- Pary się całują publicznie
- Sąsiad robi szczawiową i zalatuje mi
  • Odpowiedz
  • 108
@MiedzygalaktycznyMors: Ciekawe czy byś tak myślał, gdyby sąsiad pod tobą wystawił w gorący dzień 5 worków śmieci z zepsutym mięsem pod twoim balkonem, a smród ciągnąłby się do twojego mieszkania XD
  • Odpowiedz
@Qurvinox: Moja własność jest najmojsza i najświętsza. Jakim prawem nie mogę zrobić u siebie podkreślam u siebie w mieszkaniu obory? Toz to komunizm, stalinizm i homoseksualizm lewactwa. Chcą mi ukraść moje ciężko zarobione mieszkanie i pieniądze. I uj im do tego, że wykupiłem je za psi grosz jak komuna upadła po załatwieniu tokarki z zakładu. Trzeba było urodzić się wcześniej i być sprytnym.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: o w-------m ego może świadczyć afera o system kaucyjny, gdzie najczęściej argumentem jest ROBIĄ Z POLAKÓW SMIECIARZY, jakby śmieciarz to był gorszy zawód a Polacy byli wyjątkowi. Niemcy, Szwedzi, Norwegowie, Duńczycy, Holendrzy mogą jakoś zwracać te butelki i żyją i mają bogatsze kraje, ale dumny Polak potomek sarmaty (czyli większość chłopa pańszczyźnianego) nie może, on musi mieć służbę
  • Odpowiedz